2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 10. 11:21, péntek | Helyi
Forrás: teraz.sk

A Nagyszombati kerület támogatja a regionális fejlődést és a turizmust

A Nagyszombati kerület támogatja a regionális fejlődést és a turizmust

500 ezer euró összegű támogatást osztanak szét a helyi akciócsoportok vagy polgári társulások között.

A Nagyszombati kerület pályázatot hirdetett meg a területének regionális fejlesztésének és turizmusának támogatására. A helyi akciócsoportok vagy polgári társulások között 500 ezer eurót oszt szét. Erről a TASR-t a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat kommunikációs osztálya tájékoztatta.

A cél a terület vonzerejének növelését és a régió turisztikai fejlesztését célzó projektek támogatása. "Ismét úgy döntöttünk, hogy pályázatot hirdetünk a Nagyszombati kerület regionális fejlesztésének támogatása keretében. Az előző évek tapasztalatai után meggyőződésem, hogy a támogatott projekteknek van értelme. Növelik az életminőséget, támogatják a vállalkozói szellemet és a foglalkoztatást" - mondta Jozef Viskupič, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat elnöke.

Azok a területek, amelyeken a projektek sikeresek lehetnek, a régiók általános fejlődéséhez kapcsolódnak. Ezek közé tartozik például a terület vonzerejének növelése a nemzeti kulturális műemlékek rekonstrukciójával, a turisztikai infrastruktúra fejlesztése és kiépítése, az építési igényekhez szükséges berendezések és anyagok beszerzése, valamint az élményturizmusra összpontosító turizmus bővítése. Emellett az életminőség javítása és a regionális termékek promóciója terén pályázatok kidolgozásáról és megvalósításáról is szó van.

A teljes előirányzatot regionálisan, a lakosságuk nagysága alapján, járásonként bontják le. "Támogatható pályázók a helyi akciócsoportok, a regionális turisztikai szervezetek, a különböző polgári társulások, valamint a nonprofit szervezetek. Ebben az esetben legalább 3 000 EUR, de legfeljebb 50 000 EUR összegű támogatásban részesülhetnek. Az önkormányzat úgy döntött, hogy csökkenti a pályázók társfinanszírozási arányát, azönköltség így a nyújtott támogatás összegének tízről öt százalékára csökken" - tette hozzá Ján Raclavský, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat szervezési osztályának vezetője.

Az érdeklődők elektronikus úton, a régió honlapján elérhető űrlapon keresztül nyújthatják be pályázatukat. A pályázóknak március 24-ig van idejük benyújtani projektjeiket, a támogatás odaítéléséről a regionális tanács májusi ülésén dönt.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.