2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. December 04. 21:11, vasárnap | Kzélet
Forrás: TvNoviny.sk

A mentősök nem kapnak támogatást

A mentősök nem kapnak támogatást

A mentősök alapvetően minden egyes napjukat az élvonalban töltik, mégis úgy érzik, ők a sorban az utolsók.

Az orvosok kormánnyal kötött megállapodása nagyon boldoggá tette őket, azonban keserű mellékíze van ennek a győzelemnek. Ők az egyedüli egészségügyi dolgozók, akik még nem kapják meg a kiegészítést.

Tagadhatatlan, hogy döntő szerepük van az életmentésben. Nekik köszönhetően sokan tovább élhetnek, ennek ellenére a mentősök gyakran úgy érzik magukat, mint a sereghajtók, jelentéktelenek, akiket elfelejtenek. "Mintha nem lennénk egyenrangú partnere az Egészségügyi Minisztériumnak. Kár, mert mindannyian változást szeretnénk a rendszerben, javulást szeretnénk a betegek számára" - mondta František Majerský, a Szlovák Egészségügyi Mentős Kamara elnöke.

A mentők képviselőit meg sem hívták az orvosokkal folytatott tárgyalásokra.

Az orvosok kormánnyal való megegyezése után a mentősök is megkönnyebbülten fellélegeztek, másrészt pedig keserű szájízzel nyilatkoztak a kiegészítéssel kapcsolatban. "Mi vagyunk az egyetlen szakág, amely még nem rendelkezik a stabilizációs kiegészítéssel, miközben ugyanúgy a kórházak fontos dolgozói vagyunk" - magyarázta Majerský.

A stabilizációs kiegészítésnek azokat a mentősöket kell csak érintenie, akik egyben a kórházak alkalmazottai is.

Az Egészségügyi Minisztérium még nem mondta ki a végső szót. A mentősök bónuszai továbbra is vita tárgyát képezik. Csakúgy, mint az orvosoknál, a mentősöknél sem csak a pénzről van szó. A minisztérium folytatja a tárgyalásokat az illetékesekkel, mert továbbra is az életmentés a legfőbb cél.

Címkék: mentősök, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.