2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. December 16. 15:20, szerda | Életmód
Forrás: Femina

A menhelyek kérése: ne legyen kisállat a karácsonyi ajándék

A menhelyek kérése: ne legyen kisállat a karácsonyi ajándék

Karácsony és húsvét alkalmával mindig megnő azok száma, akik élő kisállatot ajándékoznak. Ilyenkor többen tenyésztőktől vásárolnak, vagy menhelyekről fogadnak örökbe állatkákat.

Bár egy új családtag kisállat formájában mindenkinek örömet okoz, a befogadás előtt mindenképp érdemes átgondolni, vajon valóban felkészült-e arra a család, hogy ekkora felelősséget vállaljon magára, főleg úgy, hogy akár 15 év elköteleződést is jelenthet egy háziállat tartása. Novák-Hajtó Éva, az Állatbarát Alapítvány telepvezetője szerint élő állatot soha nem jó öltet ajándékba adni, hiszen egyrészt nem biztos, hogy a másik fél örülni fog neki, másrészt hatalmas, 15-16 éves felelősséggel jár egy kutya vagy egy macska tartása – írja a Femina. Számos egyesület és menhely szóvivője is hasonlóan gondolja. Arra kérik ezért a menhelyek az embereket, hogy ne ajándékozzanak kisállatot, hiszen számtalanszor megesett már, hogy a család nem volt felkészülve rá és nem voltak képesek hosszú távon gondját viselni az állatnak. Így a házi kedvencek újra visszakerülnek a menhelyekre, amit sokkal nehezebb megszokni nekik úgy, hogy egyszer volt igazi otthonuk. Idén a koronavírus miatt is megnőtt a a menhelyekről való örökbefogadások száma, ami azzal is magyarázható, hogy az emberek magányosabbnak érzik magukat, és szükségük van egy olyan társra, aki mindig mellettük van otthon. Sajnos több menhely Európa-szerte leállította az örökbefogadást a rengeteg új jelentkező miatt a kijárási tilalmak bevezetése után. A legtöbb magyarországi menhelyen már arra is lehetőség van emiatt, hogy először csak ideiglenesen fogadják be az állatokat, és ha mégsem tud vele együtt élni a család, akkor visszakerülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.