2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Június 09. 08:39, péntek | Sport
Forrás: teraz.sk

A Manchester City a legértékesebb klub Európában, megelőzve ezzel a Real Madridot

A Manchester City a legértékesebb klub Európában, megelőzve ezzel a Real Madridot

A csapat ráadásul szombaton megszerezheti első BL trófeáját is.

A City, amelyet 2008-ban vett át az Abu Dhabi United Group befektetési csoport, 613 millió angol font (711 millió euró) bevételt könyvelhetett el az elmúlt szezonban.

Az angol Manchester Cityt nevezték meg csütörtökön Európa legértékesebb klubjának a szombati Bajnokok Ligája-döntő előtt, miután letaszította a Real Madridot az első helyről. A City értéke 4,073 milliárd euróra emelkedett.

A Football Benchmark számos kritérium alapján rangsorolja Európa 32 legjobb klubját, többek között a pénzügyi kimutatások, a csapatok értéke és a közvetítési piac mérete alapján. A City megelőzte a rangsorban a Realt, amelynek értéke 4,006 milliárd. "Felemelkedtek a rangsorban, öt helyet javítva 2022-hez képest, elsősorban a 2021/22-es szezonban elért figyelemre méltó pénzügyi eredményeiknek köszönhetően" - áll a Football Benchmark jelentésében.

A City, amelyet 2008-ban vett át az Abu Dhabi United Group befektetési csoport, 613 millió angol font (711 millió euró) bevételt könyvelhetett el az elmúlt szezonban, ami a második legmagasabb bevétel az angol klubok történetében. A legmagasabbat (627 millió font) a Manchester United érte el, amely 2019-ben 3,93 milliárd euróval egészítette ki a "dobogót". A Liverpool és a Bayern München közvetlenül mögötte végzett.

forrás: teraz.sk

Címkék: bl, foci, Manchester City

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.