2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2023. Április 17. 11:56, hétfő | Magyarország
Forrás: teraz.sk

A magyarok számára a legszimpatikusabb nemzet az olasz

A magyarok számára a legszimpatikusabb nemzet az olasz

Míg az oroszok még az 50 százalékos szimpátiaindexet sem érik el.

A magyar ellenzék támogatói több szimpátiát mutatnak más nemzetek iránt, mint a kormányzó Fidesz támogatói. Ez derül ki a Publicus intézet felmérésének eredményeiből, amelyet hétfőn tett közzé a Népszava napilap online kiadása - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

A reprezentatív felmérés a magyarok 18 nemzethez való viszonyára terjedt ki. A legtöbb szimpátiát az olaszok iránt mutatták, akik 84 százalékot értek el. A második helyen az osztrákok állnak 82 százalékkal, a harmadikon pedig a lengyelek 81 százalékkal.

A 70 százalék feletti szimpátiaindexet érték el a csehek is 78 százalékkal, a svédek 76 százalékkal, a franciák és a németek egyenként 74 százalékkal, a magyarok 73 százalékkal, a britek 73 százalékkal, a szlovákok 71 százalékkal.

A következő helyeken a törökök, az ukránok, az amerikaiak és az indiaiak végeztek 60 százalék feletti indexszel, míg az oroszok csak 44 százalékot értek el.

Azokat a nemzeteket, amelyekkel a Fidesz-kormány jó kapcsolatokat ápol, a kormány támogatói szimpatikusabbnak tartják, mint az ellenzékkel szimpatizáló válaszadók, és ez fordítva is igaz - állapítja meg egyebek mellett a Népszava napilap elemzése.

forrás: teraz.sk

Címkék: magyar, olasz, szimpátia

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 08. 11:28, kedd | Magyarország

Két százalékkal csökkent a Fidesz népszerűsége júliusban

A Fidesz-KDNP népszerűségének csökkenéséhez több kabinet intézkedés is hozzájárulhatott.

2023. Július 23. 10:05, vasárnap | Magyarország

Orbán összefogásra buzdította a felvidéki magyarokat

Orbán ezt a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn elmondott beszéde után, a hallgatóság kérdéseire válaszolva jelentette ki.

2023. Június 30. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán Viktor: Az EU-csúcson mindenki azt kérdezi, hova tűnt a pénz

Orbán Viktor bírálta Brüsszelt, amiért nem számolt el az Ukrajnának nyújtott eddigi támogatással, és további forrásokat követelt a tagállamoktól a hitelek visszafizetésére, amelyekből Lengyelország és Magyarország semmit sem kapott.

2023. Szeptember 26. 10:14, kedd | Világ

Ezen a napon: Szeptember 26.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.