2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 18. 13:53, vasárnap | Kzélet
Forrás: HVG.hu / EU

A magyar uniós biztos is megszavazta a 3000 milliárd forintos elvonást?

A magyar uniós biztos is megszavazta a 3000 milliárd forintos elvonást?

A képek szerint Várhelyi Olivér is részt vett az Európai Bizottság ülésén, ahol a költségvetésért felelős biztos szerint egyhangú döntés született.

Könnyen beazonosíthatóvá tette az Európai Bizottság, hogy a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős magyar uniós biztos, Várhelyi Olivér is részt vett a vasárnap délelőtti ülésen, ahol döntöttek a Magyarország elleni szankciókról - írja a HVG.hu cikke.

A fotósorozaton, amelyet ide kattintva tekinthetnek meg, igaz elmosódottan, de látszik Várhelyi Olivér névtáblája is. A dolog pikantériája, hogy Johannes Hahn, költségvetésért felelős biztos szerint a szavazáson egyhangú döntés született, így ha Várhelyi ott volt a tárgyaláson, akkor igennel kellett szavaznia. A javaslatot a Bizottság az uniós pénzügyminiszterek tanácsa elé terjeszti, ők döntenek majd az elvonásról vagy az eljárás lezárásáról.

Tény, a Bizottság eredetileg 6400 millirádnyi uniós pénz elvonását javasolta volna, azonban a kormány eddigi vállalásai miatt csökkentett az összegen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.