2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 15. 12:04, szerda | Magyarország
Forrás: Cas.sk

A magyar EP-képviselő botránya

A magyar EP-képviselő botránya

A keddi ülés során hangzottak el Várhelyi Olivér nyomdafestéket nem tűrő szavai.

Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa, a Fidesz kormánypárti tagja az Európai Parlament keddi ülésén elmondott beszéde után elfelejtette kikapcsolni a mikrofonját, és megjegyezte: "Hány hülye van még itt?"

A sértő megjegyzésre a Facebookon hívta fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció (DK) ellenzéki EP-képviselője, Rónai Sándor, akinek státuszát több magyar média is nyilvánosságra hozta – írja a TASR budapesti tudósítója.

Várhelyit kritika éri az EP-ben, hogy szándékosan próbálja elnyomni a jogállami reformok fontosságát az EU-tagságra pályázó országokban. Az Európai Parlament kedden szervezte meg Várhelyi meghallgatását, amelyen a képviselők 90 percen át kérdéseket tettek fel neki az EU balkáni országokra történő bővítésével kapcsolatban.

A magyar európai biztos a beszéd után leült, láthatóan elfelejtette kikapcsolni a mikrofont, és sértő megjegyzést tett. "Európában nem szokás idiótának nevezni azokat, akikkel nem értünk egyet" - jelentette ki a Facebookon Rónai, aki felszólította Várhelyit, hogy azonnal adja fel mandátumát.

A DK jelentette az esetet az EP elnökének és az Európai Bizottság vezetőjének. Ha Várhelyi önként nem mond le, a DK arra számít, hogy Ursula von der Leyen EB-elnök felmenti posztjáról.

„Von der Leyennek azonnal ki kell rúgnia... különben azt kockáztatja, hogy elveszíti az egész Európai Parlament bizalmát!” – írta Guy Verhofstadt belga EP-képviselő a Twitteren.

Forrás: cas.sk

Címkék: EP, várhelyi olivér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.