2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Február 22. 13:16, kedd | Bulvár
Forrás: The Hollywood Reporter

A Macska-jaj rendezője lett az orosz hadsereg színházának főigazgatója

A Macska-jaj rendezője lett az orosz hadsereg színházának főigazgatója

Emir Kusturicát, a Macska-jaj, a Cigányok ideje, az Underground vagy az Arizonai álmodozók világhírű rendezőjét nevezték ki az orosz hadsereg színházigazgatói posztjára.

Ezt Szergej Sojgu, orosz védelmi miniszter jelentette be a mai napon. A rendező megtiszteltetésnek vette a kinevezést. Sojgu a kinevezés bejelentésekor beszélt arról is, milyen régóta ápolnak baráti kapcsolatot Kusturicával, és mennyi érdeme van a rendezőnek „az orosz kultúra legjobb hagyományainak megőrzésében és fejlesztésében”. Kusturica személyesen fogadta el a megbízást, köszönte meg a bókokat, és közölte: a kinevezés nagy megtiszteltetés.

A kétszeres Arany Pálma-, egyszeres berlini Ezüst Medve- és szintén egyszeres Ezüst Oroszlán-díjas rendező már több alkalommal bizonyította, hogy nincs gondja a kontroverz személyekkel és helyzetekkel. Például támogató levelet írt amellett a Roman Polanski mellett, akit egy 13 éves lány megerőszakolása miatt ítéltek el, de ott volt Putyin harmadik beiktatásán, valamint támogatta, hogy Oroszország annektálja a Krím-félszigetet. A barátság nyilván kétoldalú, Putyin ezért Barátságért érdemrenddel tüntette ki a szebb napokat is látott rendezőt. Kusturica korábban felszólalt Koszovó függetlensége ellen, és nevezték már ki a bosznia nacionalisták is tanácsadónak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.