2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Január 12. 11:21, csütörtök | Kzélet
Forrás: startitup.sk

A Lidl is leállítja a lakossági szórólapok terjesztését

A Lidl is leállítja a lakossági szórólapok terjesztését

Továbbá felszólítja a többi üzletet is, hogy vessenek véget a promóciós újságok papír alapú terjesztését.

Bár már vélhetően sokan megszokták az internetes szórólapok „lapozgatását”, az idősebb generációk azért még a mai napig szívesen lapozgatják a klasszikus papír alapú promóciós újságokat. A postaládák és a lakóházak bejáratai rendszeresen megtelnek velük, de megtalálhatók különféle újságokba és folyóiratokba ágyazva is.

Bár pontos statisztika nem létezik arról, hogy évente mennyi szórólap készül, azonban feltételezhető, hogy több százmillióra rúg ez a szám, amelynek súly a több tízezer tonnát is meghaladhatja.

Ha minden kereskedő úgy döntene, hogy korlátozza ezt a papírfogyasztást, a természet minden bizonnyal nagyon hálás lenne. A Lidl hosszú távon csökkenti a nyomtatott szórólapok költségeit, és összesen 6000 tonnával kevesebb papírt fogyaszt majd, mint korábban.

A természet fontos

„A szórólap a legerősebb kommunikációs eszközünk az ügyfelekkel. Ennek köszönhetően rendszeresen tájékoztathatunk akcióinkról, tematikus heteinkről vagy társadalmilag felelős tevékenységeinkről. Ennél is fontosabb azonban az a kérdés, hogy milyen állapotban hagyjuk a környezetet a jövő generációi számára” – magyarázza a Lidl beszerzésért és marketingért felelős vezetője, majd hozzátette: „Úgy gondoljuk, hogy ez a helyes döntés, és reméljük, hogy más láncok is követni fognak minket".

Az első lépés, amelyhez a Lidl folyamodott, a szórólap formátumának megváltoztatása volt még 2018-ban. Ez jelentős változás volt, ugyanis akkor az A3-ról A4-es méretre való átállásnak köszönhetően több mint 1500 tonnával csökkenték az éves papírfelhasználásukat. Egy évvel később a Lidl a régiók harmadában megszüntette a rendszeres promóciós szórólapok terjesztését, ennek köszönhetően további 850 tonnával csökkent a fogyasztás.

Az is bizonyítja, hogy a Lidl rendkívül fontos témának tartja a környezetkímélést, hogy a német élelmiszerlánc úgy döntött, az üzleteiben minden papíralapú árcédulát elektronikusra cserél.

forrás: startitup.sk

Címkék: újság, LIDL, szórólap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.