2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2023. Augusztus 22. 08:04, kedd | Életmód
Forrás: aktuality.sk

A lengyel Sinsay újabb üzleteket nyit Szlovákiában

A lengyel Sinsay újabb üzleteket nyit Szlovákiában

Az olcsó márka országszerte már 30 üzlettel rendelkezik. A terjeszkedés oka a piaci helyzet romlása is lehet.

Hosszú évek után, az elmúlt hónapokban a jól ismert ír Primark lánc a szlovák piacra terjeszkedett. Az egyetlen pozsonyi fiókban az embereket főleg az olcsó divatruhák vonzzák.

Miközben a Primark megfelelően megtelepszik Szlovákiában, az LPP csoporthoz tartozó Sinsay lánc igyekszik minél gyorsabban terjeszkedni a régiókban. Csak tíz éve hozták létre, és eredetileg csak lányoknak kínált ruhákat forgalmazó divatláncot.

Most ezekben az üzletekben három euróért pólót, négy és fél euróért pulcsit, nyolcért farmert, tíz euróért pedig tornacipőt lehet venni. Az üzlet üzemeltetője a House, Mohito, Cropp és Reserved márkák mögött is.

Hasonló üzletek
Az üzletek választéka és megjelenése szinte teljesen megegyezik a Sinsay és a Primark üzletekben. A különbség az eladótérben van - a Primark üzletei lényegesen nagyobbak. A pozsonyi üzlet területe is több mint 3600 méter.

A Sinsay azt állítja, hogy "nagyszerű divatot kínál nagyszerű áron". Ez a legolcsóbb márka az LPP portfóliójában, és az alacsony ár a ruhák és egyéb termékek gyengébb minőségének, de a gyártók rosszabb munkakörülményeinek is betudható. A Primarkot is rendszeresen kritizálják a beszállítók rossz körülményei miatt.

A vásárlók azonban gyakran azért keresik fel az ilyen típusú üzleteket, hogy divatos ruhákat vásároljanak alacsony áron. Néha annak tudatában is, hogy azok csak néhány hónapig tartanak majd. A ruhákon kívül mindkét lánc kínál drogériákat, ékszereket és lakberendezési kiegészítőket is. Célcsoportjuk a nők, a férfiak és a gyermekek.

Rövid időn belül további üzletek nyílnak
A Sinsay az elmúlt évben jelentősen felgyorsította az új üzletek megnyitását. A hónap elején a lánc bejelentette, hogy harminc üzlettel rendelkezik piacunkon. Most egy zólyomi (OC Klokan) fiókkal bővült a kínálat.

A közeljövőben a tervek szerint további hármat nyit Rimaszombatban (Retail Park), Horvátgurabon (Retail Box III) és Turócszentmártonban (Campo Di Martin).

Van egy webáruháza is, az ír versenytársnak nincs.
A Primark már régóta nem kínál online ruházati árusítást - ezt azzal magyarázza, hogy a logisztikán megtakarított pénz alacsonyabb árakban is megmutatkozhat.

A Sinsay több piacon is rendelkezik webáruházzal. Ez vonatkozik Szlovákiára is. Ingyenes bolti kiszállítást, nagyobb rendelések esetén pedig ingyenes futár- vagy csomagküldést kínál.

A takarékoskodóknak?
Tavaly a Sinsay áruházlánc-üzemeltető bevétele 38 százalékkal nőtt, közel 146 millió euróra emelkedett a Finstat adatai szerint. A nyereség azonban 5,05 millió euróról 3,58 millió euróra csökkent. A kihívásokkal teli piaci helyzet - növekvő költségek és magas infláció a piacon - állhat az alacsonyabb haszon mögött.

Ez lehet az oka annak is, hogy a vállalat a legolcsóbb márkával való terjeszkedés mellett döntött - olyan időkben, amikor az emberek spórolnak, megfizethető ruhákkal érheti el őket.

Forrás: aktuality.sk

Címkék: üzlet, divat, sinsay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Június 18. 11:51, kedd | Sport

SZENZÁCIÓ: Szlovákia legyőzte Belgiumot

Frankfurtban a szélső Ivan Schranz szerezte az egyetlen gólt a hetedik percben.

2024. Június 14. 12:50, péntek | Helyi

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

2024. Június 14. 12:27, péntek | Sport

Kezdődik az EURO 2024!

Június 14-én, pénteken 21.00 órakor kezdődik a müncheni Allianz Arénában a labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek A csoportjában Németország és Skócia lép pályára elsőként.