2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 15. 17:31, vasárnap | Világ
Forrás: Interez

A legbutább lottónyertes: 16 évesen milliomos lett, mára nem maradt semmije

A legbutább lottónyertes: 16 évesen milliomos lett, mára nem maradt semmije

Még gyerek volt, amikor megnyerte a lottót. Később rájött, hogy nem állt készen egy ilyen felelősségre.

Sokan arról álmodoznak, hogy nyerjenek a lottón, és életük gyökerestől megváltozik. Ahogy azt a milliomosokká vált emberek valós történetei is mutatják, ez a változás nem mindig jó. Ez vonatkozik Callie Rogersre is, aki a legfiatalabb lottónyertes a szigetország történelemben. Évekkel később rájött, hogy egyáltalán nem állt készen erre. Az élete valóban megváltozott, de rosszabb lett, és még mindig szenved a negatív következményektől.

Callie mindössze 16 éves volt, amikor megnyerte a hatalmas, 1,8 millió fontos fődíjat, amivel ő lett a legfiatalabb nyertes az Egyesült Királyságban, valamint az Oldest weboldal szerint a valaha volt legfiatalabb nyertes a Földön.

Az eset 2003-ban történt, amikor még pénztárosként dolgozott, óránként 3,60 fontért – írja a The Daily Star. Amikor megtudta, hogy hirtelen milliomos lett, el volt ragadtatva. Körülbelül 20 év telt el azóta, és ezalatt az élete fenekestül felfordult.

Egyike volt azoknak a lottónyerteseknek, akik meg voltak győződve arról, hogy hatalmas összegek nem változtatják meg az életüket. Callie úgy nyilatkozott a nyeremény után, hogy továbbra is ugyanazokban az üzletekben fog vásárolni, mint korábban, és pontosan ugyanazokat a dolgokat szereti majd. Mint ahogy az végül kiderült, nem is tévedhetett volna nagyobbat.

A lány nevelőcsaládban élt. A The Sun című brit lap szerint a nyeremény drasztikusan megváltoztatta az életét. Felmondott a munkahelyén, és nem döntött úgy, hogy a megtakarítás vagy az ésszerű befektetés útját választja. Egyszerűen fogalmazva, elkezdte két kézzel szórni a pénzt, ami talán nem volt meglepő az életkorát tekintve. Végül ő maga is rájött, hogy egy 16 éves lány számára ez olyan felelősség, amelyet nem tud elviselni.

Amire megtanulta volna a leckét, sikerült elköltenie a nyereményből származó összes pénzt. Röviddel azután, hogy rámosolygott a szerencse, megismerte akkori barátját, akivel közös házba költöztek és két gyermekük született. Ami a kiadásokat illeti, mellimplantátumra 11,5 ezer fontot, ruhákra 300 ezer fontot, sportkocsikra tízezreket, kokainra pedig negyedmilliót költött. Később tagadta ezeket, annak ellenére, hogy korábban ő maga mondta. Összesen három mellnagyobbító műtéten esett át. A megmaradt pénz egy részét családjának és barátainak adományozta, a többiből egyszerűen csak jól érezte magát a nyaraláson és a vad bulikon – tette hozzá a Mail Online.

Elképesztő összeget nyerni nem mindig azt jelenti, hogy egy tündérmesében találjuk magunkat – a valóság gyakran más lehet. Callie életébe több férfi vagy hamis barát lépett be, akik csak kihasználták. „Meggondolatlan gyerekből, egyik napról a másikra felnőtt lettem” – mondta a Mirrornak.

A nyeremény miatt két nő brutális támadásának áldozata lett. Callie eszméletlenül és eltört bordákkal került kórházba. A támadók kiütötték a fogait, és maradandóan károsították a látását. Miután szakított a barátjával, még az öngyilkosságot is megkísérelte.

2021-ben a The Sun arról számolt be, hogy elvesztette jogosítványát, miután karambolozott, és még a rendőrség elől is megpróbált elmenekülni. Callie kokain hatása alatt volt az eset során, és nem volt hajlandó alávetni magát szondázásnak sem. A tárgyalás során végül kiderült, hogy elköltötte összes pénzét, segélyből él.

Callie kemény leckét tanult, és 2019-ben kampányolni kezdett az ilyen játékok korhatárának emeléséért az Egyesült Királyságban – írja a Mirror. Ő maga is rájött, hogy 16 évesen túl fiatal az ember ahhoz, hogy egyik napról a másikra milliomos legyen. A lottónyeremény a pénz mellett erőszakot is hozott az életébe, és saját bőrén tapasztalta, milyen az, amikor valaki csak a pénzéért akarja kihasználni.

Amikor minden pénzét elvesztette, élete újra megváltozott. Dadaként kezdett dolgozni, bérelt házban lakott havi pár százasért, egyedülálló anyaként. „Boldogabb vagyok, mint valaha” – mondta Callie.

„Évek óta húzódik ez az egész. Rendkívüli szorongástól szenvedek, amikor új emberekkel szeretnék megismerkedni. Mindig arra gondolok, hogy az új párom családja vagy barátai mit gondolnak rólam” – tette hozzá.

Világos üzenete van minden leendő fiatal lottónyertesnek: lehetőleg kerüljék a nyilvánosságot.

„Túl sok pénz volt egy ilyen fiatalnak. Amennyiben azt mondod, hogy az életed semmilyen módon nem fog megváltozni, meg fog változni – és sok esetben nem jobbra. Majdnem összetörtem, de szerencsére most erősebb vagyok, mint valaha” – emlékezett vissza később.

Forrás: interez.sk

Fotó: Profimedia

Címkék: főnyeremény, lottó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.