2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Április 19. 18:21, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

A Közegészségügyi hivatal szerint lehetséges a teraszok megnyitása

A Közegészségügyi hivatal szerint lehetséges a teraszok megnyitása

POZSONY, április 19. – A Közegészségügyi Hivatal el tudja képzelni a vendéglátói egységek teraszainak megnyitását, méghozzá a következő két héten belül. A TASR hírügynökséget Daša Račková, a KH szóvivője tájékoztatta.

A szóvivő hozzátette, az éttermek és kávézók továbbra is működhetnek az eddigi rendszer alapján, azaz csomagolva és csak elvitelre. „A Hivatal el tudja képzelni a rendeletek enyhítését a vendéglátói egységek kapcsán. Az éttermek és kávézók teraszait a következő két hétben megnyithatjuk, méghozzá a tavalyi modell alapján. Ehhez azonban az kell, hogy a járványügyi mutatók továbbra is csökkenő tendenciát mutassanak és nem utolsó sorban szükség van az emberek felelősségteljes hozzáállására is,” nyilatkozta Račková a teraszok nyitásával kapcsolatban.

A Közegészségügyi Hivatal továbbá figyelmeztet a szóban forgó nyitásokkal összefüggő veszélyekre is, ugyanis a teraszok nyitásával nő az emberek mobilitása, ami a járványügyi mutatók rosszabbodásához is vezethet. „Pontosan ezért vártunk még a teraszok nyitásával. Az eddigi megfigyeléseink alapján a kávézók és éttermek teraszán ülő vendégek ugyanis teljesen figyelmen kívül hagyták a maszkokra vonatkozó szabályokat, és nem csak a fogyasztáskor vették le azokat, hanem ott tartózkodásuk teljes ideje alatt,” mondta a szóvivő.

A teraszok nyitásának kérdését a Járványügyi Bizottság következő ülésén tárgyalja.

Címkék: koronavírus, nyitás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.