2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Január 12. 19:06, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

A kötelező maszkviselés nem alkotmányellenes

A kötelező maszkviselés nem alkotmányellenes

A Szlovák Köztársaság Alkotmánybírósága nem szüntette meg a kötelező maszkhordást, a karantént, a COVID igazolványt, valamint az OTP és az OP rezsimet sem.

A testület csupán a közegészség védelméről szóló törvény egyes paragrafusait minősítette alkotmányellenesnek, minek folytán azonnal dezinformációs áradat lepte az online közeget. Az Egészségügyi Minisztérium sietett tisztázni a helyzetet, egy közleményben hívták fel a figyelmet a téves értelmezésekre. „Az alkotmánybíróság által kifogásolt hibák némelyikét már sikerült kijavítani a törvénymódosítás által," idézi a közleményt a dunaszerdahelyi.sk városi portál cikke. A szaktárca továbbá arra kéri az embereket, hogy az egészségük érdekében figyeljenek oda egyes információk forrásainak ellenőrzésére.

Az ügyet Mária Patakyová ombudsman is kommentálta. Elmondása szerint az Alkotmánybíróság állásfoglalása világosan kimondja, hogy a kormány csak házi karantént rendelhet el, amely döntés 2021. december 31-én lépett hatályba.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:52, hétfő | Kzélet

Továbbra is három hónap késést tolerálnak a műszaki és emissziós ellenőrzéseknél

Érvényben marad az eddigi, három hónapos haladék a gépkocsik műszaki és emissziós vizsgálatát illetően. (STK)

2022. Május 13. 23:55, péntek | Kzélet

Komoly pénzösszeggel motiválná az állam a tanulmányait itthon folytató érettségizőket

Az ÚjSzó cikke szerint az Oktatási tárca egy 9000 eurós motivációval marasztalná a végzős diákokat. Nem kell azonban túlságosan felkapni a fejünket, nem mindenkinek jár a szép kis summa.

2022. Május 11. 21:35, szerda | Kzélet

Matovič még mindig nem fizette be a kiszabott bírságot, fellebbezni akar

Igor Matovič pénzügyminiszter egyelőre nem fizette be azt a 250 euróra rúgó büntetést, amelyet a Pozsonyi Közegészségügyi Hivatal a járványügyi rendeletek megszegéséért rótt ki rá.

2022. Május 09. 18:29, hétfő | Kzélet

Podcast stúdiót hoz létre a Fórum Intézet

Egy Podcast stúdió létrehozása mellett döntött a somorjai székhelyű Fórum Kisebbségkutató Intézet.