2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Január 12. 19:06, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

A kötelező maszkviselés nem alkotmányellenes

A kötelező maszkviselés nem alkotmányellenes

A Szlovák Köztársaság Alkotmánybírósága nem szüntette meg a kötelező maszkhordást, a karantént, a COVID igazolványt, valamint az OTP és az OP rezsimet sem.

A testület csupán a közegészség védelméről szóló törvény egyes paragrafusait minősítette alkotmányellenesnek, minek folytán azonnal dezinformációs áradat lepte az online közeget. Az Egészségügyi Minisztérium sietett tisztázni a helyzetet, egy közleményben hívták fel a figyelmet a téves értelmezésekre. „Az alkotmánybíróság által kifogásolt hibák némelyikét már sikerült kijavítani a törvénymódosítás által," idézi a közleményt a dunaszerdahelyi.sk városi portál cikke. A szaktárca továbbá arra kéri az embereket, hogy az egészségük érdekében figyeljenek oda egyes információk forrásainak ellenőrzésére.

Az ügyet Mária Patakyová ombudsman is kommentálta. Elmondása szerint az Alkotmánybíróság állásfoglalása világosan kimondja, hogy a kormány csak házi karantént rendelhet el, amely döntés 2021. december 31-én lépett hatályba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.