2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2022. Január 12. 19:06, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

A kötelező maszkviselés nem alkotmányellenes

A kötelező maszkviselés nem alkotmányellenes

A Szlovák Köztársaság Alkotmánybírósága nem szüntette meg a kötelező maszkhordást, a karantént, a COVID igazolványt, valamint az OTP és az OP rezsimet sem.

A testület csupán a közegészség védelméről szóló törvény egyes paragrafusait minősítette alkotmányellenesnek, minek folytán azonnal dezinformációs áradat lepte az online közeget. Az Egészségügyi Minisztérium sietett tisztázni a helyzetet, egy közleményben hívták fel a figyelmet a téves értelmezésekre. „Az alkotmánybíróság által kifogásolt hibák némelyikét már sikerült kijavítani a törvénymódosítás által," idézi a közleményt a dunaszerdahelyi.sk városi portál cikke. A szaktárca továbbá arra kéri az embereket, hogy az egészségük érdekében figyeljenek oda egyes információk forrásainak ellenőrzésére.

Az ügyet Mária Patakyová ombudsman is kommentálta. Elmondása szerint az Alkotmánybíróság állásfoglalása világosan kimondja, hogy a kormány csak házi karantént rendelhet el, amely döntés 2021. december 31-én lépett hatályba.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 10:14, csütörtök | Kzélet

Csütörtökön kissé romlik az időjárás, többnyire felhős lesz az ég

A hőmérséklet 22 és 27 Celsius-fok közé emelkedik majd.

2023. Május 31. 23:02, szerda | Kzélet

NAGY ELŐREJELZÉS: Milyen időjárásra számíthatunk júniusban?

Június elsején érkezik az idei nyár első napja Szlovákia területére. Az alábbi cikkünkben mutatjuk, mit is várhatunk az időjárástól az elkövetkező hónapban.

2023. Május 31. 22:07, szerda | Kzélet

SÓLYMOS: Összefogunk Dzurindával

Teljesen meg kell változtatnunk a politikai kultúrát. Nem jutunk messzire azzal, amit ez a politikai gárda hozott – mondta Sólymos László, a Híd 2023 elnöke a TASR-nek.

2023. Május 31. 07:59, szerda | Kzélet

Megfelelő figyelmet kell fordítani az uniós témákra

Az Európai Unió, az eurózóna és a Schengen tagjaként páratlan lehetőségeket kapunk Szlovákia gazdasági és szociális helyzetének javítására - jelentette ki Ódor Lajos miniszterelnök.