2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Október 13. 15:17, kedd | Magyarország

A koronavírus miatt online tartják a budapesti karácsonyi vásárt

A koronavírus miatt online tartják a budapesti karácsonyi vásárt

Mivel a Covid-19 világjárvány tetőzését az adventi időszakra becsülik a szakemberek, idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár.

A vásárra jelentkező kézművesek és iparművészek termékeit ezúttal a vásárlók online, saját webshopjukon szerezhetik be, derül ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) közleményéből. A magyar kormány és az egészségügyi szakemberek nyilatkozatai szerint a járvány várhatóan november végén, decemberben fog tetőzni. Ezt az elmúlt hetek tendenciája a megbetegedések és halálesetek számának rekord mértékű növekedése is alátámasztja. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné. Emellett a BFTK egy kampányt is indít a magyar iparművészeti termékek népszerűsítésére.

Ennek keretén belül arra hívják fel az emberek figyelmét, hogy az említett termékeket vásárolják karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseket. Faix Csaba, a BFTK ügyvezetője így nyilatkozott: „A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelynek keretében arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak. A vásárra jelentkezett kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart.“

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.