2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Május 01. 15:23, szombat | Kzélet
Forrás: TASR

A kormányfő megkapta az első adag oltást

A kormányfő megkapta az első adag oltást

POZSONY, május 1. – Beoltották az első adag koronavírus elleni vakcinával Eduard Heger miniszterelnököt. A kormányfő szombaton kapta meg az AstraZeneca első adagját.

„A vakcina a lehető leggyorsabb ellenszer a koronavírus elleni harcban, és ezt a történelemben már láthattuk,” mondta oltása után a kormányfő. Egyúttal megkért mindenkit, aki még nem jelentkezett be a rendszerbe, hogy tegye meg. „Azoknak, akik már bejelentkeztek, nagyon köszönöm,” tette hozzá. Szerinte az oltási tempó megfelelő, de a kampányban még lát lehetőségeket.

Heger ezután bocsánatot kért azoktól a fiataloktól, akiknek törölték az oltási terminusait. A hiba ott történt a miniszterelnök szerint, hogy a fiatalokat nem a rendszerbe engedték bejelentkezni, hanem azonnal oltásra hívták őket. „Sajnálom, hogy félreértés történt és meg kellett szüntetnünk a már létező időpontokat. Remélem a fiatalok megértik, hogy először az időseket kell beoltanunk,” mondta.

A miniszterelnök a legnagyobb pozsonyi oltóponton, a Nemzeti Stadionban kapta meg a védőoltást. Heger az időpontot klasszikus regisztráció útján kapta meg, egyszerű polgárként jelentkezett be a rendszerbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.