2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. Május 19. 09:26, péntek | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A kormány programnyilatkozatának első tervezete a jövő héten várható

A kormány programnyilatkozatának első tervezete a jövő héten várható

Ezt Ódor Lajos miniszterelnök mondta a parlamentben.

Ezt követően a programok esetleges támogatásairól tárgyal majd a képviselőkkel. Ódor egyúttal felszólította a képviselőket, hogy ne hagyják jóvá az állami költségvetést terhelő javaslatokat. Emlékeztetett, hogy ellenkező esetben az ilyen javaslatok következményei visszakerülnek a következő kormányhoz.

A szakértői kormány programját a minisztereknek kell elkészíteniük. "A feladatot a miniszterekre bíztam. Ők dolgoznak ki három plusz három prioritást, rövid távú, akut plusz néhány hosszú távú prioritást, és aztán ezt betesszük a költségvetésbe" - magyarázta Ódor.

A miniszterelnök örülne, ha a több százmillió euróba kerülő javaslatokat nem fogadná el az Országgyűlés. "Kicsit úgy érzem, hogy ma egy számológéppel kellett volna idejönnöm, mert nagyon sok olyan javaslat van, ami óriási hatással van az államháztartásra a jövőben, és jó lenne, ha a választási kampányban nem fogadnák el azokat a javaslatokat, amelyek abszolút nem szerepelnek a költségvetésben. Már most is a legmagasabb a fejszénk az EU-ban, és ha ehhez még egy milliárddal többet adunk hozzá, akkor a jövőben még nagyobb lesz a konszolidáció szükségessége. Ez úgy fog visszajönni, mint egy bumeráng" - zárta a beszélgetést. A támogatásáról szóló vita során a képviselőkkel ismertetni kívánja a javaslatokról alkotott véleményét.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.