2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. November 07. 20:45, vasárnap | Koronavírus
Forrás: VÉLEMÉNY

A kormány egyelőre nem meri előnyben részesíteni az oltottakat

A kormány egyelőre nem meri előnyben részesíteni az oltottakat

Nehéz és hosszú tárgyalássorozat vette kezdetét péntek este, amikor hirtelen összeült a központi válságstáb. A találkozó témája a kórházak egyre komolyabb terhelése volt.

Vladimír Lengvarský tárcavezető egy regionális, részleges lockdown rendszerének bevezetését is megszellőztette. Ez elsősorban a jelenleg is fekete besorolást kapott 36 járásra lenne érvényes, ahol holnaptól tilos az éttermeket, a fitneszeket, a wellnessközpontokat és a hoteleket látogatni. Egy ideje már játszanak a gondolattal, hogy a tiltás alól felmentést kapnak azok, akik az adott régióban már beoltatták magukat. A szakértők is hasonló ajánlatokkal jöttek: szerintük az oltottak kedvezményezése jó hatással lenne az országos oltottsági arány növekedésére. Egyelőre azonban síri csend és hullaszag. „A jelenlegi helyzetben csak akkor hozhatunk meg egy ilyen döntést, ha teljesen biztosak leszünk abban, hogy a rendeletet mindenhol betartják és be is tartatják,” mondta Elena Prokopová, a válságstáb egyik tagja.

A logikus rendelet legújabb verziója lehet a „regionális lockdown” nevet viselő ötlet, bár ez inkább területekre, mint oltottakra lesz érvényes a név alapján. Zuzana Eliášová, a szaktárca szóvivője sem árult el több részletet. Annyi biztos, hogy a fekete besorolású járásokban már most kijárási tilalom van reggel 5-től éjjel 1-ig, kérdés, hogy mennyire tartják be az emberek a szigorításokat. A stábtagok hajlanak afelé, hogy regionális, pontosabban lokális veszélyhelyzeteket jelentsenek ki, amelyek alól kizárólag az oltottak kapnának feloldást. A csütörtöki és mai események tükrében érthető, hogy vacillál a kormány, de ha sokáig folytatják ezt a tesze-tosza taktikát, akkor lassan az oltottak is rájuk borítják az asztalt.

Bognár Bea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.