2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Július 28. 12:05, szerda | Kzélet
Forrás: cas.sk

A kórházak készen állnak a harmadik hullámra

A kórházak készen állnak a harmadik hullámra

Az Egészségügyi Minisztérium folyamatosan készül a COVID-19 betegség harmadik hullámára, nyilatkozta Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője.

A kórházak készek átalakítani kapacitásaikat, a minisztérium pedig továbbra is erőteljesen dolgozik az oltási kampányon. Oltanak már kórházakban, tömeges oltópontokon, cégekben, mobil-oltópontokon és sürgősségi osztályokon is. A tárca intenzívebbé szeretné tenni a kommunikációs kampány, ehhez pedig a Közegészségügyi Hivatal segítségét kérte.

A minisztérium szemmel tartja a COVID-19 elleni gyógyszerek raktárkészletét és ez alapján állít be egyes rendeleteket. „A bamlanivimab tartalmú gyógyszerek száma elegendő, jelenleg ötezer csomagolás áll a kórházak rendelkezésére, ebből huszonötöt használtak már fel a betegek panaszainak enyhítésére,” tájékoztatott a szóvivő.

Címkék: kórház, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 15:43, hétfő | Kzélet

Hivatalos! Štefan Hamran lett az új rendőrfőnök

Roman Mikulec belügyminiszter ma kinevezte ideiglenes rendőrfőnöki pozícióba Štefan Hamrant.

2021. Szeptember 19. 17:02, vasárnap | Kzélet

Manny Pacquiao indul az elnökválasztáson

A bokszoló a PDP-Laban nevű kormánypárt színeiben vág neki a fülöp-szigeteki választásoknak. A Pacman becenévre hallgató ökölvívót a sporttörténelem egyik legnagyobb harcosaként tartják számon.

2021. Szeptember 16. 14:24, csütörtök | Kzélet

Ferenc pápa a hazaútról üzent Szlovákiának

A Szentatya megígérte, hogy imádkozni a fog a szlovák nép nyugalmáért és üdvéért. Mindezt a Rómába vezető repülőgépről üzente nekünk – írja a cas.sk portál.