2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Január 10. 22:20, kedd | Koronavírus
Forrás: aktuality

A kínai Honan tartományban a lakosság 90%-a elkapta a koronavírust

A kínai Honan tartományban a lakosság 90%-a elkapta a koronavírust

Az AFP hírügynökség szerint az új esetek száma Kínában növekedni fog, hiszen január végén a holdújévi ünnepségek országszerte óriási népvándorlással járnak együtt.

Kína harmadik legnépesebb tartományában, Honanban a lakosság közel 90%-a már megfertőződött a koronavírussal, számoltak be a helyi hivatalok.

2023. január 6-án Honanban a lakosság fertőzöttsége mértéke már 89% volt, mondta a tartomány egészségügyi bizottságának igazgatója egy sajtókonferencián. A közzétett adatok szerint a 99,4 millió lakosú tartományban már 88,5 millió fő átesett a fertőzésen.

A helyi kórházakban december 19-én látták el a legtöbb pácienst, ezt követően a számok csökkentek, jegyezte meg Honan tartomány egészségügyi bizottságának igazgatója.

A Kínai Népköztársaság decemberben váratlanul eltörölte a szigorú járványellenes intézkedéseit, jelenleg pedig a koronavírussal fertőzöttek száma hihetetlenül gyorsan növekszik.

A múlt heti hivatalos statisztikák szerint az intézkedések feloldását követően Kínában mindössze 120 000 ember fertőződött meg, 30-an belehaltak a szövődményekbe. Az AFP ügynökség szerint azonban fontos megjegyezni, hogy ezek az adatok nem tükrözik a járvány valódi mértékét, hiszen a pekingi kommunista kormány decemberben módosította a koronavírusban elhunytak definícióját, továbbá törölte a kötelező tesztelést is.

Címkék: Kína, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.