2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Október 06. 20:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Kikötő

A Kikötő Polgári Szalon következő vendége: Durica Katarina

A Kikötő Polgári Szalon következő vendége: Durica Katarina

Durica Kati lesz a komáromi Kikötő - Polgári Szalon következő vendége. Az eseményre, amelynek a Rév - Magyar Kultúra Háza ad otthont, október 17-én, hétfőn este 18:00 órától kerül sor.

Hogy válhatott valaki a felvidéki magyar maffia prédájává és milyen megfontolásból maradtak csöndben az erőszak áldozataivá vált nők? Miért lehetett következmények nélküli az elkövetés és mi lett a tettesekkel? Van-e felejtés a továbblépés után és mi köze ennek a megbocsátáshoz? Szlovák-magyar vonatkozásban milyen előítéletekkel élünk ma együtt és mekkora esélye van egy határokon átnyúló szerelemnek? „Irigylésre méltó” hobbi-e a prostitúció, hogyan tud kitörni egy brüsszeli magyar prostituált és hová? Mekkora teher és felelősség mások titkainak az őrzése? Meddig megyünk el, hogy saját gyermekünk lehessen és hogy fel tudjuk nevelni?

Megrázó női sorsokról és legújabb könyvéről is beszélgetünk a legkiszolgáltatottabbak „magyar hangjával” a Kikötő – Polgári Szalon 2022. október közepi rendezvényén.

Vendég: Durica Katarina, író, újságíró
Házigazda: Bödők Gergely történész
Időpont: Október 17. HÉTFŐ 18:00
Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza


Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 410 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánlják fel.
Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek! A rendezvény szervezése és lebonyolítása a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően történik.
Sajtóhír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.