2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Február 14. 14:05, kedd | Sport
Forrás: Cas.sk

A Kansas City Chiefs nyerte a Super Bowl-t

A Kansas City Chiefs nyerte a Super Bowl-t

A Kansas City Chiefs csapata diadalmaskodott az 57. Super Bowl-on, 38-35-re legyőzve a Philadelphia Eagles csapatát az NFL döntőjében.

A Chiefs harmadik bajnoki címét szerezte meg a legrangosabb tengerentúli versenyen. 1969 és 2019 után újra ők emelhették magasba a VInce Lombardi Trófeát. A döntőig eljutottak 1966-ban és 2020-ban is, de nem jártak sikerrel. Az Eagles negyedszer szerepelt a döntőben, 2017-ben megnyerte a címet, 1980-ban, 2004-ben, illetve 2023-ban viszont vereséggel búcsúzott a philadelphiai alakulat.

A Kansas City tíz pontos hátránnyal vonult szüntere, de sikerült megfordítania a párharcot. Az irányítójuk, Patrick Mahomes az első félidő végén kificamította a bokáját, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a negyedik negyedben két touchdownt szerezzen, a meccsen összesen hármat. "Ez nem egy ember sikere. Mindannyian tudtunk javítani a teljesítményünkön. A második félidőben összeállt a védekezés, és megtaláltuk a módját, hogy támadásban is sikerrel járjunk. Köszönöm minden csapattársamnak a küzdelmet" - mondta Mahomes a döntő után.

Jalen Hurts, az Eagles irányítója négy touchdownt is szerzett a Philadelphiának, de ez nem volt elég. "Vagy nyersz, vagy tanulsz belőle. Büszke vagyok erre a csapatra. Sok akadályt le tudtunk győzni, de a fő célunktól elmaradtunk."

A mérkőzés kulcspillanata egy későn befújt szabálytalanság volt, amelyet James Bradberry követett el a Chiefs elkapója, Juju Smith-Schusterrel szemben. A büntetéssel a kansasi alakulat ki tudta használni a hátralévő időt, és berúgták a győzelmet érő mezőnygólt.

Super Bowl LVII:
State Farm Stadion, Phoenix, Február 12.
Kansas City Chiefs - Philadelphia Eagles 38:35 (7:7, 7:17, 7:3, 17:8)

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.