2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Szeptember 01. 23:21, csütörtök | Világ
Forrás: Truth Social

A Google letiltotta Donald Trump volt amerikai elnök appját

A Google letiltotta Donald Trump volt amerikai elnök appját

Nem csitulnak a kedélyek, újra egymásnak feszült a tech-óriás és a volt államelnök.

Nem elégedettek a moderálás szigorúságával, így folytatódik a vita a két fél között.

Trump ciklusának végén még az igencsak megosztó elnök tiltott ki egyes kínai cégeket az országból, eközben azonban őt magát is több komoly platformról távolították el. Idén elindult a korábban beharangozott saját közösségi háló, ezt azonban most a Google tiltotta le, mivel túlságosan lazák a moderálással kapcsolatos szabályok.

Az egykori elnök által nemrég elindított Truth Social számára elsődleges szempont az Apple és a Google online boltjában való megjelenés, illetve a folyamatos elérhetőség, hiszen ennek révén juthatnak csak el a felhasználók jelentős részéhez. Ez utóbbi az elmúlt hetekben komoly problémákba ütközött, hiszen a Google egyszerűen letiltotta az appot saját katalógusában, kiemelve, hogy a felhasználók túlságosan nagy szabadságot élveznek a szókimondás, a szólásszabadság terén, emiatt pedig a platformon gyorsan elterjedhetnek a különböző összeesküvés-elméletek és az agresszióra, tettlegességre felbujtó szólamok.

A Truth Social témájában hétfőn egy részletes felmérés is napvilágot látott, amelyben hasonló kifogásokat emeltek a platformmal kapcsolatban. Kihangsúlyozták, hogy 47 visszaigazolt felhasználói fiók esetében találtak bizonyítékot a QAnon elméleteinek szándékos terjesztésére, míg mások a diszkriminációval és a gyűlöletkeltéssel kapcsolatos vádakat ismételték meg. Érdekesség, hogy a saját felhasználói feltételek oldalán részletes listában sorolják fel a közzé nem tehető tartalmakat, viszont a jelek szerint ez nem győzte meg a másik oldalon állókat.

A Twitterről korábban kitiltott ex-elnök minden bizonnyal tovább küzd majd igazáért, hiszen saját platformjának esetleges sikere fontos eleme lehet a következő választási kampánynak.

Címkék: Donald Trump, google

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.