2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Július 01. 12:33, csütörtök | Tech
Forrás: TechRadar

A Google is betörne a hajlítható telefonok piacára

A Google is betörne a hajlítható telefonok piacára

Az év végére várt készülék egyes részletei már napvilágot láttak. Az Android 12 második bétájának kapcsán a Google már saját hajlíthatós okostelefonról beszélt.

A hónap elején egy rövid bejegyzésben olvashattunk arról, hogy valószínűleg az év végén jelenik meg a készülék, eközben azonban a hardveres részletekről is folyamatosan érkeztek a különböző hírek. A Pixel Fold (a pontos hivatalos nevet még nyilván nem ismerjük) már 2019-ben felbukkant a szaksajtóban, tavaly áprilisban egy szabadalmi kérelem is megerősítette a tervek létezését, a jelek szerint azonban leginkább a Pixel 5 kialakítására alapozna a telefon, amelyről eközben képek és videó is napvilágot látott. A 7,6 hüvelykes OLED-kijelzőt a Samsung szállítaná le, ezt itt is félbehajthatjuk majd, hogy egy külső, jóval kisebb (és egyben kényelmesebb kezelést biztosító) panelre támaszkodjunk a mindennapokban.

A szoftveres oldalon természetesen már a megjelenés pillanatában az Android 12 futna, amelyet külön optimalizálnának a hajlítható készülékekre, a multitaszk-funkciókat helyezve a középpontba. Példaként említik meg ezzel kapcsolatban a Samsung Galaxy Fold 2 megoldását, amelynek kihajtott kijelzőjén egyszerre akár 3 app is megjelenhet (legalábbis a split-screen módban), valószínűleg ezt a példát követik majd a Google mérnökei is. A szoftver maga eközben a biztonság, a megfelelő adatkezelés, valamint az egyedire szabás terén is előrelépést hozna magával, ahogy azt korábbi beszámolónkban mi is jeleztük.

Ahogy említettük, a hivatalos megjelenés az év végén esedékes, az ár terén szintén a Samsung hajlítható fejlesztései lesznek a fő riválisok, ez ugyanis valahol 1500 és 2000 dollár között lesz majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.