2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Március 11. 09:23, szombat | Sport
Forrás: Cas.sk

A FIFA újabb botránya

A FIFA újabb botránya

Újabb botrány kapcsolódik a FIFA labdarúgó szervezethez. A Fox televízió vezetője állítólag több tízmillió dollárnyi kenőpénzt vett fel azért, hogy megszerezze a labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogait.

A közvetítési jogok megszerzésével kapcsolatos csalásért elítélt férfi a Fox International Channels korábbi vezérigazgatója, Hernan Lopez, aki több tízmillió dollárnyi kenőpénzt vett fel. Abban az időben a sokak által vitatott Sepp Blatter volt hatalmon a futballszervezetben.

Éppen ellenkezőleg, a latin-amerikai fiókot vezető Carlos Martínezt felmentették. "Alig várjuk, hogy igazoljuk ügyfelünk ártatlanságát a fellebbezési eljárásban" - mondta magabiztosan a The Guardian lapjnak Lopez ügyvédje, John Gleeson, aki meg van győződve arról, hogy jogi és ténybeli hibák történtek.

Ugyanezt a céget korábban azzal vádolták, hogy kenőpénzt fizetett olyan versenyekért, mint a Copa América, valamint a világbajnoki selejtezők.

Hernan Lopez még nem tudja a büntetés pontos formáját és mértékét. Ezt nyilván csak a fellebbezési eljárásban hozott döntés után fogja megtudni.

Forrás: cas.sk

Címkék: FIFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.