2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Február 13. 15:09, szombat | Világ
Forrás: Vanity Fair

A Fehér ház helyettes szóvivője megsemmisítéssel fenyegetett meg egy újságírót

A Fehér ház helyettes szóvivője megsemmisítéssel fenyegetett meg egy újságírót

A Biden-vezette hivatalban nem nagyon változtak a viszonyok a médiával szemben. A helyettes szóvivőt egy hétre felfüggesztették, fizetését megvonták.

Jen Psaki, a Fehér ház szóvivője teljességgel elfogadhatatlannak minősítette T.J. Ducklo helyettes szóvivő viselkedését, ezért egy hétre megvonták fizetését és szabadságra küldték. Elmondása szerint a kirohanó kolléga is tisztában van a helyzet súlyosságával. Psaki szerint ez komoly és megfelelő büntetés, bár az elnökkel nem konzultálta az esetet.

Ducklo akkor kelt ki így magából, amikor a Politico egyik újságírónője arról faggatta, milyen viszonyban van Axios hírportál egyik munkatársával. A Vanity Fair cikke szerint Ducklo megfenyegette a riportert, hogy „megsemmisíti” és tönkreteszi karrierjét.
A helyettes szóvivő felfüggesztése kérdéseket vetett fel Washingtonban. Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök a sajtót gyakran „a nép ellenségének” nevezte, utódja, Joe Biden szakmai hozzáállást ígért a sajtó képviselőivel folytatott érintkezésben. Sajtótájékoztatóján Psakit egyben emlékeztették Biden azon korábbi bejelentésére is, hogy mindenkit elbocsátanak, aki tiszteletlenül bánik kollégáival.

Címkék: Fehér ház, TJ Ducklo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.