2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 09. 18:05, csütörtök | Bulvár
Forrás: Nyitókép: MindLifeTV

A Facebook mégis olvassa a WhatsApp üzeneteket

A Facebook mégis olvassa a WhatsApp üzeneteket

Nem érvényes Zuckerberg ígérete, miszerint a Facebook nem fogja figyelni és elemezni a WhatsApp alkalmazásban elküldött üzeneteket. A társaság egy külön csoportot fizet a bejegyzések áttekintésére.

A Pro Publica nevű nonprofit oldal jelentette meg azt a hírt, hogy a korábbi ígéretek ellenére a Facebook nagyon is beleolvas a WhatsApp rendszerében továbbított üzenetekbe. A kiszivárgott információk alapján a társaság világszerte több mint ezer munkatársat bízott meg ilyen feladattal. A dolgozók annak ellenére képesek átkutatni a felhasználók elküldött magánbejegyzéseit, hogy a szolgáltatás végpontok közötti titkosítást használ.

Az alkalmazottak dolga az üzenetek elemezése és értékelése. A Facebook Austinban, Dublinban és Szingapúrban lévő munkatársai a távolból eddig ilyen módon több millió bejegyzést kutathattak át, s a szöveges anyagok mellett akár képeket és videókat is moderálhattak.

A jelenség csak azokat az üzeneteket érinti, amelyeket a használt algoritmus vagy más felhasználók jelentettek többek között csalási kísérlet, kéretlen reklámküldés, illetve lehetséges gyermekpornográfia vagy terrorista tartalmak miatt. A moderálás minden esetben nem csupán a jelentett konkrét bejegyzésre vonatkozik, hanem az azt megelőző négy anyagra is. A Facebook ugyanakkor közölte, hogy nem tud belehallgatni a személyes telefonbeszélgetésekbe és nem tudja elolvasni a magánüzeneteket.

A hír azért keltett feltűnést, mert Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője néhány évvel ezelőtt azt állította, hogy a végpontok közötti titkosítás miatt a WhatsApp-bejegyzéseket a küldőn és a címzetten kívül senki nem tudja elolvasni, még ők sem.

Címkék: Facebook, Whatsapp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.