2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 17. 15:10, szerda | Sport
Forrás: Teraz.sk

A DAC Magyarországra adta kölcsön Urblíkot és Szolgait

A DAC Magyarországra adta kölcsön Urblíkot és Szolgait

Urblík tavaly nyáron csatlakozott a Niké Ligához, de egy súlyos térdsérülés hátráltatta a jó teljesítmény elérésében.

A tehetséges szlovák védő, Norbert Urblík visszatér Győrbe a DAC Dunaszerdahelytől. A magyar másodosztályú klub egykori játékosa tavaly nyáron került a Niké Ligában szereplő csapathoz, de súlyos térdsérülés hátráltatta a játékban. Most a szezon végéig visszaköltözik Győrbe, mint kölcsönjátékos.

"Sajnos az elmúlt fél év nem úgy alakult, ahogy vártam, három sérülést is elszenvedtem a szezon során. Másra számítottam, de most már jól vagyok, és örülök, hogy a Győr érdeklődik a visszatérésem iránt. Jövő tavasszal az lesz a prioritásom, hogy újra formába lendüljek. Mindent megteszek azért, hogy beverekedjem magam az ETO kezdőcsapatába, és a DAC is számíthat rám a nyáron" - mondta a 19 éves Urblík, aki a Győrrel a magyar élvonalbeli feljutásért próbál majd harcba szállni. A csapat az őszi szakasz után a második helyen áll a tabellán.

Szolgai Máté, a szlovák U21-es labdarúgó-válogatott tagja fél évre, szintén kölcsönbe elhagyja a DAC csapatát, és a magyar élvonalbeli bajnokságba igazol. Tavasszal az NBI-es tabella tizedik helyén álló Mezőkövesd Zsóry mezét fogja viselni.

A húszéves Szolgai tavaly ősszel 15 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára Somorja színeiben. "Máténak szüksége van a fejlődéshez arra, hogy rendszeresen játsszon az első ligában. Az elmúlt szezonban az A-csapatunkkal edzett és játszott Somorján. A Muñoz edzővel folytatott megbeszélésekből kiderült, hogy ebben a szezonban nehéz lesz biztosítani a játékosnak a szükséges játékperceket. Ezért Máté elment próbajátékra Mezőkövesdre, ahol meggyőzte az edzőket, és a klub azonnal jelezte érdeklődését egy opció nélküli vendégszereplés iránt" - nyilatkozta a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele a klub honlapjának.

Forrás: teraz.sk

Címkék: dac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.