2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2020. Július 25. 14:30, szombat | Csilizközi Piac
Forrás: Info Csallóköz

A Csilizközi Piacnak nincs párja (FOTÓK)

A Csilizközi Piacnak nincs párja (FOTÓK)

Ma újra megnyitotta kapuit a Csilizközi Őstermelői Piac Csiliznyáradon.

A havonta megrendezésre kerülő őstermelői piacot mindig nagy érdeklődés övezi a vásárlók és a termelők részéről egyaránt. Hogy mit lehet kapni a piacon? Mindent, amit helyi őstermelőink saját kezükkel és odaadásukkal készítenek, de vehetünk akár postagalambot, naposcsibét, tyúkot, kakast és nyulat is. Kóstolgathatunk finom mézeket, ehetünk kürtőskalácsot és a jó pecsenye sem hiányozhat.

Az ehavi piacba kicsit belerondított az időjárás, ami az idei nyáron - enyhén szólva is - kiszámíthatatlan. Ottjártunkkor is esett az eső, de ez nem tántorította el az embereket egy kellemes sétától és vásárlástól a kofák portékája közt.

Bevallom, számomra az egész piac legérdekesebb szeglete a kisállatokat bemutató rész volt. Sok-sok gyönyörű galambbal, nyuszikkal, de kiskecskét és bárányokat is láttam. Városi gyerek létemre hosszú perceket voltam képes nézegetni a nyulakat és a lehető legkülönböző fajtájú csbéket, tyúkokat, és a többi állatot. Miután kielégítettem gyermeki oldalam, továbbálltam és megnéztem, mi mindent kínálnak a helyi árusok. Hentesáru, olajok, zöldség, gyümölcs, szappan, kézműves termékek, virágok, édességek, finom csípős szószok, lekvárok. Mondhatni, egy nagyobb bevásárlást is el tudunk végezni a piacon és a legminőségibb helyi termékeket kapjuk.

Csak ajánlani tudjuk a Csilizközi Őstermelői Piacot, amit a jövő hónapban is megszerveznek a csiliznyáradi Platán panzió parkjában.

(lev)

Címkék: csilizközi piac

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 09:16, kedd | Helyi

Filmbe illő akciójelenet zajlott Komárom utcáin

Akciófilmbe illő jelenetnek voltak szemtanúi a járőkelők hétfő délután 15:30-kor, ugyanis egy guruló autóból ugrott ki két férfi a Lúdpiac téren.

2023. Február 07. 08:15, kedd | Világ

Tragikus tűzesetben meghalt egy édesanya és hét gyermeke Franciaországban

Hétfő hajnalban egy édesanya és hét gyermeke vesztette életét a franciaországi Charly-sur-Marne faluban történt lakástűzben. A gyermekek (öt lány és két fiú) 2 és 14 év közöttiek voltak.

2023. Február 07. 08:13, kedd | Világ

Részeg férfi próbálta meg ellopni Lenin holttestét

Egy részeg férfi törte be a moszkvai Lenin-mauzóleumot, hogy ellopja az ott nyugvó egykori kommunista vezér holttestét. A férfit vasárnap éjjel fogták el, amikor a mauzóleum bejáratának kinyitásával próbálkozott.

2023. Február 07. 08:11, kedd | Kultúra

Harry Styles kapta az év albuma díjat, Beyoncé rekordot döntött

Vasárnap este 65. alkalommal rendezték meg a Grammy Music Awards gálát, idén rendhagyó módon nem Las Vegasban, hanem Los Angelesben került sor a világ egyik legfontosabb zenei eseményére.