2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 25. 14:30, szombat | Csilizközi Piac
Forrás: Info Csallóköz

A Csilizközi Piacnak nincs párja (FOTÓK)

A Csilizközi Piacnak nincs párja (FOTÓK)

Ma újra megnyitotta kapuit a Csilizközi Őstermelői Piac Csiliznyáradon.

A havonta megrendezésre kerülő őstermelői piacot mindig nagy érdeklődés övezi a vásárlók és a termelők részéről egyaránt. Hogy mit lehet kapni a piacon? Mindent, amit helyi őstermelőink saját kezükkel és odaadásukkal készítenek, de vehetünk akár postagalambot, naposcsibét, tyúkot, kakast és nyulat is. Kóstolgathatunk finom mézeket, ehetünk kürtőskalácsot és a jó pecsenye sem hiányozhat.

Az ehavi piacba kicsit belerondított az időjárás, ami az idei nyáron - enyhén szólva is - kiszámíthatatlan. Ottjártunkkor is esett az eső, de ez nem tántorította el az embereket egy kellemes sétától és vásárlástól a kofák portékája közt.

Bevallom, számomra az egész piac legérdekesebb szeglete a kisállatokat bemutató rész volt. Sok-sok gyönyörű galambbal, nyuszikkal, de kiskecskét és bárányokat is láttam. Városi gyerek létemre hosszú perceket voltam képes nézegetni a nyulakat és a lehető legkülönböző fajtájú csbéket, tyúkokat, és a többi állatot. 



Miután kielégítettem gyermeki oldalam, továbbálltam és megnéztem, mi mindent kínálnak a helyi árusok. Hentesáru, olajok, zöldség, gyümölcs, szappan, kézműves termékek, virágok, édességek, finom csípős szószok, lekvárok. Mondhatni, egy nagyobb bevásárlást is el tudunk végezni a piacon és a legminőségibb helyi termékeket kapjuk.

Csak ajánlani tudjuk a Csilizközi Őstermelői Piacot, amit a jövő hónapban is megszerveznek a csiliznyáradi Platán panzió parkjában.

(lev)

Címkék: csilizközi piac

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.