2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2020. Július 25. 14:30, szombat | Csilizközi Piac
Forrás: Info Csallóköz

A Csilizközi Piacnak nincs párja (FOTÓK)

A Csilizközi Piacnak nincs párja (FOTÓK)

Ma újra megnyitotta kapuit a Csilizközi Őstermelői Piac Csiliznyáradon.

A havonta megrendezésre kerülő őstermelői piacot mindig nagy érdeklődés övezi a vásárlók és a termelők részéről egyaránt. Hogy mit lehet kapni a piacon? Mindent, amit helyi őstermelőink saját kezükkel és odaadásukkal készítenek, de vehetünk akár postagalambot, naposcsibét, tyúkot, kakast és nyulat is. Kóstolgathatunk finom mézeket, ehetünk kürtőskalácsot és a jó pecsenye sem hiányozhat.

Az ehavi piacba kicsit belerondított az időjárás, ami az idei nyáron - enyhén szólva is - kiszámíthatatlan. Ottjártunkkor is esett az eső, de ez nem tántorította el az embereket egy kellemes sétától és vásárlástól a kofák portékája közt.

Bevallom, számomra az egész piac legérdekesebb szeglete a kisállatokat bemutató rész volt. Sok-sok gyönyörű galambbal, nyuszikkal, de kiskecskét és bárányokat is láttam. Városi gyerek létemre hosszú perceket voltam képes nézegetni a nyulakat és a lehető legkülönböző fajtájú csbéket, tyúkokat, és a többi állatot. Miután kielégítettem gyermeki oldalam, továbbálltam és megnéztem, mi mindent kínálnak a helyi árusok. Hentesáru, olajok, zöldség, gyümölcs, szappan, kézműves termékek, virágok, édességek, finom csípős szószok, lekvárok. Mondhatni, egy nagyobb bevásárlást is el tudunk végezni a piacon és a legminőségibb helyi termékeket kapjuk.

Csak ajánlani tudjuk a Csilizközi Őstermelői Piacot, amit a jövő hónapban is megszerveznek a csiliznyáradi Platán panzió parkjában.

(lev)

Címkék: csilizközi piac

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 15:06, csütörtök | Helyi önkormányzati

Bazinban lesz a következő Pozsony megyei oltópont

POZSONY, május 6. – Pozsony megye önkormányzata új oltópontot nyit, ezúttal Bazinban. A két pozsonyi oltópont mellett ez lesz a harmadik a kerületben.

2021. Május 06. 13:15, csütörtök | Világ

Szorul a hurok: New York állam betiltaná a kriptovaluták bányászatát

Megvan az első amerikai állam, amely fékezni kívánja a világot behálózó vállalkozási őrületet. A tiltás első körben három évre szólna.

2021. Május 06. 13:03, csütörtök | Tech

Vezet az Apple az 5G-s telefonok piacán

Az almás cég a teljes bevételek tekintetében is az élen áll, ráadásul úgy, hogy a hajlíthatós telefonokat még nem is dobta piacra.

2021. Május 06. 12:52, csütörtök | Helyi

Nagyszombat megye városainak lakói online vállalkozói kurzuson vehetnek részt

A somorjai.sk városi weboldal számolt be egy online kurzus lehetőségeiről, amely kurzus már praktizáló vagy éppen leendő vállalkozók számára nyújthat nagy segítséget.