2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 28. 10:42, kedd | Rendőrségi
Forrás: Noviny.sk

A cseh rendőrség lecsapott az egyik legnagyobb drogbandára

A cseh rendőrség lecsapott az egyik legnagyobb drogbandára

A közép-csehországi bűnügyi nyomozók jelentős csapást mértek a kábítószer-alvilágra. Elkaptak egy bandát, amely egész Csehország területén terjesztette a metamfetamint.

A letartóztatott bűnözőknek olyan széles fegyverarzenáljuk volt, amit még egy katonai fegyveres egység is megirigyelne.

Az intervenciós egység rendőrei fokozatosan betörtek négy metamfetamin-laborba Csehországban. Közülük kettőben éppen főztek – több száz adagot, több millió korona értékben. Négy 30 és 49 év közötti férfit tartóztattak le. "Nagyon magas színvonalú operatív tevékenység alapján tartottak két házkutatást a kriminalisták a gyorsbevetési egységgel együttműködve, aminek keretein belül lefoglaltak négy illegális amfetamin-labort" - tájékoztatott Adela Fialová, a cseh rendőrség szóvivője.

A házkutatások során a nyomozók koronában és euróban készpénzt, amfetamin-előállításhoz szükséges anyagkészleteket, de ellopott tárgyakat, például motorkerékpárokat és egyebeket is lefoglaltak. "A nyomozók négy férfi ellen emeltek vádat különösen súlyos bűncselekmény elkövetése miatt, kábító és pszichotróp anyagok, illetve mérgek illegális előállításával és terjesztésével vádolták meg a bűnözőket" - mondta Fialová.

A rendőrség az egyik ház földszintjén találta meg a legnagyobb fogást, miután felszedték a padlót. Fegyverekkel teli ládát találtak egy elásott gödörben, amelyben több mint egy tucat fegyver volt, pisztolyoktól a hosszú csövű puskákig.

Amennyiben bűnösnek találják őket, mind a négy férfit tíz év börtönre ítélik.

Forrás: noviny.sk

Címkék: csehország, drogbanda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.