2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 22. 18:51, csütörtök | Helyi
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

A Csallóközi Vásár pénteki programja

A Csallóközi Vásár pénteki programja

Kosáry Judit, Derzsi György – Mezei Ernő és zenekara kíséretében, ifjú tehetségek és Rajkovics Haizok Melinda, Benkó Dixieland Band és Szulák Andrea, DESmod és a Kowalsky meg a Vega nagykoncertek.

Hogy csak egy párat említsünk a hihetetlenül gazdag program pontjai közül. A vásárban természetesen gondolnak a legkisebbekre és szüleikre - idén is lesz gyerekszínpad, szlovákiai magyar írók dedikálnak minden nap, szóval érdemes lesz kilátogatni Dunaszerdahelyen a Vásártérre.

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

A Szlovákiai Magyar Írók Társaságának és Dunaszerdahely Város Önkormányzatának közös szervezésében szlovákiai magyar írók is dedikálnak a CSEMADOK-sátorban, mégpedig a következő időpontokban és kötetekkel: 14.00–18.00 / Kovács Barnabás: Az erdei karácsony, A nagy szökés (gyermekkönyvek), 14.00–18.00 / Nagy Erika: Elmeséled? (interjúkötet), Póda Erzsébet: Cseperke (gyermekkönyv), 15.00–17.00 / Ludovic Maquet: Ludo, egy hontalan idegenlégiós (életrajzi kalandregény), 16.00–18.00 / Hodossy Gyula: Minden addig (verseskötet); Minden addig, hatvanig (önéletrajzi ihletésű esszéregény); Tóth László: Amikor az író olvas (előadások, értelmezések, vallomások); Megkötni az időt (Válogatott beszélgetések írókkal); A nagymama háza (gyermekkönyv); Z. Németh István: Csillag voltál álmomban (gyermekkönyv), Aranyeső, ezüsthó (gyermekkönyv) Tejfehér köd (novelláskötet); Karaffa Attila: Felvidéki szemmel (fotóalbum); Rajkovics Péter: Brumiarc (mesekönyv-sorozat).

A péntek kora délután a nótakedvelőké lesz, majd fiatal tehetségek lépnek színpadra, ugyanis 13.00 órától Kosáry Juditot és id. Derzsi Györgyöt hallhathatják meg, akiket Mezei Ernő és zenekara kísér, illetve 14.00 órától fellépnek a Közös Igazgatású Szakközépiskola Szabó Gyula 21 tanulói, majd Rajkovics Haizok Melinda áll színpadra.

A Gyereksziget programjaként 16.00 órától a MOL Aréna parkolójában ÉCSI GYÖNGYI: „A világ kenyere” c. interaktív, bábos meseelőadása lesz megtekinthető.

6.00-től a Benkó Dixieland Band zenekar & Szulák Andrea közös produkciója várja a nagyérdeműt, 18.00-tól a DESmod zenekar koncertezik, az esten pedig 20.30-tól pedig az egyik legkedveltebb magyar zenekar, a Kowalsky meg a Vega zúzza le a színpadot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.