2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Április 27. 09:56, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

A brit parlamenti képviselők elfogadták az illegális migrációról szóló törvényjavaslatot

A brit parlamenti képviselők elfogadták az illegális migrációról szóló törvényjavaslatot

A javaslat mellett 289, ellene 230 képviselő szavazott. A törvényjavaslatot most a Lordok Háza fogja tárgyalni, ahol erős ellenállásba ütközik.

A parlament felsőháza módosíthatja a törvényjavaslatot, de nem akadályozhatja meg.

A brit parlament alsóháza szerda este elfogadta az illegális migráció megállítását célzó törvényjavaslatot, különösen a La Manche-csatornán keresztül. A TASR hírügynökség az AP hírügynökségtől vette át a jelentést.

A törvényjavaslat mellett 289 képviselő szavazott, 230 pedig ellene. A törvényjavaslatot most a Lordok Háza fogja tárgyalni, ahol erős ellenállásba ütközik. A parlament felsőháza módosíthatja a törvényjavaslatot, de nem akadályozhatja meg.

A migránsok menedékjogáról szóló törvényjavaslatot március 7-én terjesztette be Suella Braverman brit belügyminiszter. Akkor azt hangsúlyozta a képviselőknek, hogy a törvényjavaslat "megállítja a hajókat", amelyek emberek tízezreit hozzák az Egyesült Királyságba.

A törvény értelmében a hatóságok akár 28 napig is őrizetbe vehetik a menekülteket, óvadék vagy bírósági vizsgálat lehetősége nélkül. A belügyminisztériumnak kötelessége lesz kitoloncolni az illegálisan az országba belépő embereket.

A kritikusok szerint a kormány javaslata etikátlan és kivitelezhetetlen. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint a törvény sérti a menekültek jogállásáról szóló egyezményt.

A brit kormány elismerte, hogy nagy az esélye annak, hogy megsérti az Egyesült Királyság nemzetközi menekültügyi és emberi jogi kötelezettségeit, de eltökélt a jogi lépésekkel szemben.

Tavaly több mint 45 ezren érkeztek Nagy-Britanniába a La Manche-csatornán keresztül, szemben a 2020-as 8500 fővel - írja az AP.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.