2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 13. 23:03, szombat | Bulvár
Forrás: NRC / Gamingdeputy

A Booking.com elsunnyogta, hogy feltörték az oldalukat

A Booking.com elsunnyogta, hogy feltörték az oldalukat

Feltörték a Booking.com szállásfoglalási óriáscég weboldalát, de az esetet eltussolták. Az akciót állítólag egy amerikai titkosszolgálat megbízásából hajtották végre.

Az NRC holland újság három munkatársa az új könyvében azt állítja, hogy 2016-ban egy hacker, illetve hackernő az egyik amerikai egyesült államokbeli titkosszolgálat megbízásából feltörte a Booking.com nevű turisztikai portált és onnan nyaralásokkal összefüggő, szállásfoglalási és egyéb adatokat loptak el. A cég ugyan felfedezte a támadást, de azt nem hozta nyilvánosságra és ezáltal eltitkolta az eset részleteit mind az érintett felhasználók, mind az ágazat más szereplői és a különböző felügyeleti szervek és hivatalok előtt.

Az Ars Technica azt írta, hogy az akció során több ezer közel-keleti szállodafoglalás információit tulajdonította el a két hacker. Az érintett hotelek többek között az Egyesült Arab Emirátusokban, Katarban és Szaúd-Arábiában működtek. Az ellopott adatokból kiolvashatók voltak az érintett személyek nevei és az utazással kapcsolatos információik.

A Booking.com állítólag felfedezte az akciót és az AIVD holland titkosszolgálattól kért segítséget, azonban a holland adatvédelmi hivatalt már nem tájékoztatta az esetről, mondván az eltulajdonított adatok jellege ezt nem tette szükségessé. A platform alkalmazott viszont egy magándetektívet, aki kiderítette, hogy honnan indult a támadás. A szakember egy olyan társaságot azonosított, amely rendszeresen végrehajtja az amerikai titkosszolgálatok megbízásait.

Címkék: booking, botrány, hacker

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.