2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Május 10. 09:41, szerda | Világ
Forrás: teraz.sk

A bíróság bűnösnek találta Trumpot egy újságírónő szexuális zaklatásában

A bíróság bűnösnek találta Trumpot egy újságírónő szexuális zaklatásában

A kilenctagú esküdtszék azonban elutasította Carroll állítását, miszerint Trump megerőszakolta volna őt.

A New York-i Manhattanben működő szövetségi bíróság kedden kimondta, hogy Donald Trump volt amerikai elnök szexuálisan bántalmazta az újságírónőt, E. Jean Carrollt, és ötmillió dollár kártérítést ítélt meg neki. A TASR az AP és a Reuters hírét vette át.

A kilenctagú esküdtszék azonban elutasította Carroll állítását, miszerint Trump megerőszakolta volna. Az esküdtek arról döntöttek, hogy Trump megerőszakolta-e Carrollt, szexuálisan bántalmazta-e őt, vagy illetlen módon megérintette-e. Azt is el kellett dönteniük, hogy elkövetett-e rágalmazást a nő ellen. Ez egy polgári eljárás volt, ezért az exelnöknek nem kell büntetőjogi következményekkel számolnia.

Carroll a tárgyaláson tett vallomása során azt mondta, hogy Trump megerőszakolta őt egy manhattani áruház próbafülkéjében az 1990-es években. 2022 októberében Trump állítólag rontotta a hírnevét, amikor az állításait hazugságnak nevezte a Truth közösségi hálózatán.

Az újságírónő 2019 novemberében már beperelte az exelnököt rágalmazásért, amit Trump állítólag az aktus tagadásával összefüggésben követett el, amikor azt mondta, hogy Carroll "nem is az esete". Az újságírónő azt állítja, hogy Trump ezzel ártott a hírnevének és a karrierjének.

Tavaly novemberben az újságíró szexuális zaklatás miatt is pert indított. Ennek során egy új törvényt használt fel, amely évtizedekkel az állítólagos cselekmény után is védi a szexuális erőszak áldozatait.

forrás: teraz.sk

Címkék: Donald Trump, Trump, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.