2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 06. 10:14, szerda | Sport
Forrás: Teraz.sk

A Bayern és a Paris St. Germain bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe

A Bayern és a Paris St. Germain bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe

A bajorok a rómaiak elleni hazai visszavágón behozták a 0:1-es vereséget, és 3:0-ra verték a Laziót. A franciák az első mérkőzésen 2-0-ra, a Real Sociedad pályáján pedig 2-1-re nyertek.

A negyeddöntő sorsolását március 15-én tartják.

A Bayern gyengébb formában és több hiányzóval, főleg a védelemben, de eltökélten érkezett a visszavágóra, hogy minél hamarabb eltörölje a nyitómeccsen elszenvedett hátrányát. Elsőként Musiala előtt adódott jó lehetőség, aki egy szöglet utáni figurát követően keményen lőtt a kapura, de Provedel résen volt.

A Lazio csak szórványosan veszélyeztetett, és csak egy lehetőséget alakított ki. A 37. percben Immobile nem tudta fejjel a labdát a kapuba juttatni egy balról érkező beadás után. A bajorok sokáig nem tudták áttörni a vendégek védelmét, de a félidő végén lecsaptak. A 39. percben egy balról érkező beadás után Müller visszatette a labdát az ötös elé, Kane pedig a hálóba juttatta azt. Musiala ezután jó helyzetből hibázott, de a hazaiak második gólja nem váratott sokat magára. Egy szöglet után ezúttal Müller volt eredményes.

A Bayern az első felvonásban nem engedett kapura lövést ellenfelének, és ez egy óra játék után sem változott. A 61. percben újabb csapás érte a Laziót, amikor a csapatkapitány és gólkirály Immobile megsérült. Alig hat perc telt el és Kane 3-0-ra javította az állást. A Lazio elöl fogatlan volt, és a második félidőben mindössze egy lövése volt.

A párizsiak, akik továbbra is nélkülözték a sérült szlovák Milan Škriniart, kétgólos előnyt hoztak a Sociedad pályájára, és ezt gyorsan tovább is növelték. Az első negyedórában három jó lehetőséget is kialakítottak. Sem Mendes, sem Barcola nem járt sikerrel, de az ágyúgolyó Mbappé igen, amikor a védőkkel játszadozva a jobb kapufa mellé tekert egy lövést. A hazaiaknak nem volt esélyük, a PSG kapitánya pedig akár egy második gólt is szerezhetett volna. Ez sikerült is neki, de csak a térfélcsere után, az 56. percben, és ezzel eldőlt a továbbjutás. A hazaiak a 63. percben a hálóba juttatták a labdát, de Barrenetxeu gólját les miatt érvénytelenítették. A végén még kialakítottak néhány lehetőséget, Silvának volt egy nagy lehetősége, de Donnarumma bravúrral hárított. A San Sebastian legalább a 89. percben megszerezte a becsületgólt Merino révén.

BL nyolcaddöntő visszavágó:

Bayern München - Lazio Roma 3:0

Gólok: 39. és 66. Kane, 45.+2 Müller. SL: Romagnoli, Cataldi, Pellegrini (mind Lazio).

Bayern: Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Guerreiro (78. Davies) - Pavlovic, Goretzka - Sane (89. Laimer), Müller (78. Tel), Musiala (90.+1 Gnabry) - Kane.

Lazio: Provedel - Marusic, Gila, Romagnoli, Pellegrini - Guendouzi, Vecino (61. Cataldi), Luis Alberto (80. Kamada) - Zaccagni (61. Isaksen), Immobile (61. Castellanos), Anderson (75. Pedro).

/Első mérkőzés: 0:1, továbbjutó a Bayern/

Real Sociedad San Sebastian - Paris St. Germain 1:2

Gólok: 89. Merino - 15. és 56. Mbappé. SL: Kubo, Zubeldia - Mendes, Hakimi, Dembele.

San Sebastian: Remiro - Traore, Zubeldia (76. Zubeldia), Le Normand, Galan - Mendez (61. Turrientes), Zubimendi (83. Olasagasti), Merino - Kubo, Oyarzabal (77. Silva), Becker (61. Barrenetxea).

PSG: Donnarumma - Hakimi (83. Soler), Beraldo, Hernandez, Mendes (61. Mukiele) - Zare-Emery, Vitinha, Ruiz (77. Ugarte) - Dembele (82. Kolo Muani), Mbappe, Barcola (46. Lee Kang-In).

/első mérkőzés: 0:2, továbbjutó a PSG/

Forrás: teraz.sk

Címkék: bayern, bl, PSG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.