2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Január 30. 17:44, hétfő | Kultúra
Forrás: refresher.sk

2022 legjobb filmjei, amelyek nem kaptak Oscar-jelölést

2022 legjobb filmjei, amelyek nem kaptak Oscar-jelölést

Jónéhány olyan film maradt Oscar-jelölés nélkül, amelyek szerintünk megérdemelték volna. Ezekből az alkotásokból mutatunk párat.

The Woman King – A harcos

  • rendező: Gina Prince-Bythewood
  • az Amazonon keresztül megvásárolható vagy kikölcsönözhető

Viola Davis történelmi harcosként tündökölt egy afrikai törzsben, amelyet kizárólag női hősök védenek. A filmet valós események alapján forgatták, az akciójelenetek, a történelmi hangulat és a színészi játék különösen sikeresnek bizonyult.

A titokzatos nő

  • rendező: Park Chan-wook
  • az Amazonon keresztül megvásárolható vagy kikölcsönözhető

A japán drámának megvannak a hibái (például a feszített hossz), de a megtekintése után még hetekig nyomot hagy bennünk. A filmben különösen érdekesek a karakterek és a remek kamerával végzett munka, amely a nézőt teljesen bevonja a cselekménybe.

Az Északi

  • rendező: Robert Eggers
  • 3-4 euróért megnézhető a Google-on vagy a Youtube-on

A Boszorkány és A világítótorony rendezője elkészítette eddigi legjobban befogadható filmjét. Ugyanakkor ennek volt a legnagyobb költségvetése is, ami a látványos akciójeleneteken és a csodálatos, hideg, északi környezetben is megmutatkozott. Ha kedveli a durva viking filmeket, tetszeni fog az alkotás.

Apollo-10,5: Űrkorszaki gyerekkor

  • rendező: Richard Linklater
  • a film megtekinthető a Netflixen

Nosztalgikus, mulatságos utazás közben nézzük, ahogy az amerikai nemzet a tévé- és rádiókészülékük előtt ül, és idegesen várja, vajon űrhajósaik és tudósaik elsőként érhetik-e el a Holdat. Akár átelte ezeket az időket, akár nem, a film nézése közben nem tud majd nem mosolyogni, hiszen olyan vicces dolgokra utal, amiket mi vagy szüleink gyerekként csináltak.


Horror filmek
Az Akadémia minden évben megerősíti, hogy a horrort nem tartják olyan fontos műfajnak, mint a drámát. Ez ezúttal is beigazolódott, amikor olyan nagyszerű alkotások, mint a Barbár, a Nem, a Pearl vagy az X egyetlen jelölést sem kaptak. A legjobb közülük valószínűleg a Barbár, amelyet a Disney+-on tekinthető meg.

forrás: refresher.sk

Címkék: filmek, lista, Oscar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.