2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 19. 12:30, szerda | Világ
Forrás: MTI

Iszlamista terrortámadásnak minősítették a berlini támadást

 Iszlamista terrortámadásnak minősítették a berlini támadást

A berlini ügyészség iszlamista terrortámadásnak minősítette szerdán a német fővárosban előző este szándékosan okozott balesetsorozatot. A támadás következtében hatan megsérültek - írja az MTI.

A nyomozás első megállapításai szerint "iszlamista indíttatású támadás történt", azonban feltártak arra utaló adatokat is, hogy az ügy gyanúsítottja pszichés problémákkal küszködik - idézték hírportálok az ügyészség szóvivőjét.

A német főváros déli és délnyugati részét átszelő A100-as autópályán kedd este három baleset történt, hatan megsérültek, köztük hárman súlyosan. Sajtójelentések szerint a baleseteket okozó autós elgázolt több motorost, nekihajtott kocsiknak, és amikor járműve megállt, felmászott a tetőre és a magasba emelt egy fémdobozt, amelyről azt állította, hogy robbanószerkezetet tartalmaz, és működésbe hozza, ha bárki megközelíti.

Az iraki származású 30 éves férfi a szemtanúk szerint az Allahu akbar kiáltást is hallatta. A helyszínre riasztott rendőrök leteperték és elszállították. A dobozban csak szerszámokat találtak a tűzszerészek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.