2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2020. Július 11. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: TASR

Hétfőtől újra közlekednek Magyarországra a nemzetközi vonatok

 Hétfőtől újra közlekednek Magyarországra a nemzetközi vonatok

Csehország, Ausztria és Lengyelország után hétfőtől (július 13.) Magyarországra is közlekednek a nemzetközi vonatok - tájékoztatott Ria Feik Achbergerová, a Szlovák Állami Vasúttársaság (ŽSR) szóvivője.

A Szlovákia és Magyarország közötti vasúti járatok a Párkány (Štúrovo)-Szob határátkelőhelyen át közlekednek. Nyolc EuroCity (EC) és egy éjszakai, EuroNight (EN) szerelvény szállítja az utasokat.

A Szob-Nagymaros szakaszon folytatódnak a felújítási munkák, ezért az útvonalon csak személyvonatok járnak. A teherfuvarozás augusztus végéig a komáromi (Kománo) vagy az Oroszvár (Rusovce)-Rajka határátkelőn át halad.

„A koronavírus terjedésének megakadályozására irányuló intézkedésekkel összhangban idén tizenegyszer vezetett be módosításokat a vasút" - mondta Miloslav Havrila, a ŽSR vezérigazgatója.

A vasút elektronikus formában, PDF formátumban is közzéteszi a vonatok menetrendjét a weboldalán. A vasútállomásokon és a megállókban kifüggesztett menetrendeket egyelőre nem cserélik ki, a rendkívüli változásokat a www.zsr.sk weboldalon teszik közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 21. 17:03, kedd | Kzélet

LAKÁSPIAC: Pozsonyban emelkednek, a régiókban csökkennek az árak

A fővárosban az új lakások árai emelkednek, a régiókban viszont éppen ellenkezőleg, csökkennek.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.