2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 22. 13:18, szerda | Kultúra
Forrás: HVG

Zamárdi döntött: a Balaton Sound marad az eredeti helyszínen

Zamárdi döntött: a Balaton Sound marad az eredeti helyszínen

Belső referendumot, pontosabban közvélemény-kutatást végeztek a balatoni városban, hogy a lakók szeretnék-e, ha a Balaton Sound fesztivált továbbra is Zamárdiban szerveznék.

Az eredmény alapján eldőlt, hogy a következő három évben is az eredeti helyszínen, Zamárdiban szervezik majd a népszerű könnyűzenei fesztivált. A konzultációban a lakosság valamivel több, mint fele vett részt, a válaszadók többsége (pontosabban 80%-a) pedig a fesztivál folytatása mellett döntött.

A Balaton Soundot 2007 óta rendezik Zamárdiban. „Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak a fesztiválhoz. Ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nem csak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, de a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi fesztivál-vérkeringésbe, ezzel a helyi turizmust egy sokkal magasabb szintre emelve,” mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője a fesztivál közleménye szerint.

A közvélemény-kutatásban csak a 18 éven felüliek, az állandó lakosok és a tizennyolcadik életévüket betöltő tartózkodási engedéllyel rendelkező polgárok vehettek részt, ami nagyjából 2800 embert jelent. A konzultációra azért volt szükség, mert a jelenlegi polgármester, Csákovics Gyula a 2019-es választási kampánya keretén belül megjegyezte: a naponta 20 ezer embert vonzó fesztivál túl nagy terhelés a település számára. Az elmúlt két évben aztán végül elmaradt a fesztivál, de a tárgyalásokat megkezdték a következő három évre. A szervezők az új szerződés értelmében az eddigi bérleti díj kétszeresét, mintegy 150 millió forintot fizetnének évente, emellett pedig a rekultivációra is előkészítettek egy 90 millió forintos csomagot.
„A fesztiválból befolyó plusz bevételekre a városnak szüksége van,” mondta korábban a polgármester, aki elmondta, bár sokaknak nem tetszett a túl hangos fesztiválozás, a „túl csendes” Zamárdi szintén nem tűnt jó megoldásnak. A fesztivál végül nem főszezonban lesz, ami kompromisszumos megoldást jelenthet.

Címkék: Balaton Sound, Zamárdi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.