2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 02. 10:12, péntek | Életmód
Forrás: TASR

ŠÚKL: A megmaradt gyógyszereket ne dobjuk a rendes szemét közé

ŠÚKL: A megmaradt gyógyszereket ne dobjuk a rendes szemét közé

POZSONY, április 2. – Azokat a nem elfogyasztott gyógyszereket, amelyekre gyakran a tavaszi nagytakarításkor bukkanunk, semmiképp se dobjuk a rendes szemét közé. Ezeket vissza kell vinni a patikába.

Erre a szlovák gyógyszerfelügyelet (ŠÚKL) hívta fel a figyelmet. Az elmúlt év során összesen 160,72 tonnányi gyógyszert vittek vissza a patikákba, ami 337.998 eurót jelent. A szakértők szerint a kidobott gyógyszerek veszélyt jelentenek, ugyanis a szeméttelepeken keresztül a talajvízbe juthatnak és így komoly terhet jelentenek a környezet számára. A gyógyszereket tároló papír- vagy alumíniumtokokat nyugodtan dobjuk ki a szemétbe, a patikák kizárólag a tablettákat veszik vissza. Régóta fennálló probléma a gyógyszerkészletek felesleges feltöltése, a ŠÚKL arra kéri ezért a lakosságot, hogy csak annyi gyógyszert vegyen, amennyire szüksége van. „A koronavírus tavalyi kirobbanásakor sokan tömegvásárlásba kezdtek, ami ahhoz vezetett, hogy akinek tényleg szüksége van a gyógyszerre, most nagyon nehezen jut hozzá,” zárta a gyógyszereket ellenőrző intézet.

Címkék: gyógyszerek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.