2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 25. 18:27, hétfő | Magyarország
Forrás: 24.hu

Súlyosabb büntetést kért az ügyészség Cozma Marian gyilkosára

Súlyosabb büntetést kért az ügyészség Cozma Marian gyilkosára

A szóban forgó elítéltet Sztojka Ivánnak hívják, és ő a felelős a kézilabdázó, Marian Cozma 2009-es brutális meggyilkolásáért.

A Győri Fellebviteli Főügyészség minősített emberkereskedelem és pénzmosás miatt kérte a súlyosabb büntetést – írja a 24.hu portál. Sztojkát és bűntársait már korábban elítélte a bíróság a fent említett vádak miatt. Sztojka volt az, aki 2009-ben brutális módszerrel vette életét Marian Cozma kézilabdázónak egy szórakozóhelyen kitört balhé következtében. A vádirat szerint Sztojka egy prostituáltat lopott meg és használt ki. A férfi a másod- és harmadrendű vádlottak révén jutott hozzá a pénzhez. Korábban a Székesfehérváró Törvényszék a börtönbüntetés mellett nyolc évre eltiltotta Sztojkát a közügyektől és elkobozta az így szerzett vagyont is. A Cozma-gyilkosság miatt következő 13 év és 10 hónapot kapott, de Sztojkát feltételesen szabadlábra helyezték. Az ítéletet később megszüntették, így Sztojkának le kell ülnie a korábban elengedett négy évet is.

A 24.hu értesülései szerint a bíróság az ügy másod- és harmadrendű vádlottját folytatólagosan elkövetett pénzmosásban mondta ki bűnösnek, őket egy-egy év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A negyedrendű vádlottat felmentették a pénzmosás vádja alól, nála ugyanis a bizonyítottság hiánya állt fenn. Az ügyész azonnal fellebbezett az ítélet ellen, de így tett a három vádlott, valamint a védőik is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.