2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 04. 15:17, hétfő | Kzélet
Forrás: Novinky.cz

Babiš beismerte, hogy offshore cégeken keresztül vásárolt franciaországi ingatlanokat

Babiš beismerte, hogy offshore cégeken keresztül vásárolt franciaországi ingatlanokat

Andrej Babiš, cseh miniszterelnök beismerte, hogy 400 millió cseh korona értékben vásárolt 16 franciaországi ingatlant. A tranzakcióra a Pandora-iratokban leírt adatok derítettek fényt.

Azt azonban, hogy ő maga tulajdonolná az ingatlanokat vagy bármilyen offshore cégeket, a Novinky.cz-nek tagadta. Babiš hétfőn ismerte be, hogy vásárolt ingatlanokat a francia Riviérán. Az újságíróknak azt mondta, hogy egy ingatlanközvetítőcég ajánlotta neki az üzletet. Elismerte, hogy az ilyen fajta üzletkötés nem méltó egy politikushoz, de akkoriban még nem foglalkozott politikával. „Az ajánlatot egy ingatlanközvetítő cég tette, a tranzakciót pedig egy ügyvéd intézte,” mondta a miniszterelnök.

A kormányfő azonban hozzátette: „Semmilyen franciaországi vagyonom nincs már, és offshore cégeket sem tulajdonlok. A lex Babiš miatt már a cseh cégem sincs meg.” Babiš a tényfeltáró újságírók munkáját befeketítésnek és a személye elleni támadásnak nevezte, különösen így, a választások előtt egy héttel.

Címkék: Babis, offshore, Pandora

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.