2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2023. Május 11. 08:44, csütörtök | Bulvár
Forrás: teraz.sk

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök és férje válnak

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök és férje válnak

Hozzátette, hogy férjével, Markus Räikkönennel továbbra is a legjobb barátok maradnak.

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy férjével beadták a válókeresetet. Erről a TASR számol be az AFP hírügynökség jelentése alapján.

"Együtt adtuk be a válókeresetet. Hálásak vagyunk az együtt töltött 19 évért" - közölte Marin az Instagram közösségi hálózaton.

Hozzátette, hogy ő és férje, Markus Räikkönen "továbbra is a legjobb barátok maradnak". Räikkönen szintén az Instagram-fiókján jelentette be a válást. A párnak van egy közös ötéves kislánya, Marin azt mondta, hogy továbbra is "családként fognak együtt időt tölteni".

A most 37 éves Marin 2019-ben a világ legfiatalabb megválasztott női miniszterelnöke lett. Ezzel egy olyan balközép koalíciót vezetett, amelyben öt másik női pártvezető is részt vett, közülük négyen 35 év alattiak voltak.

A koronavírus-járvány idején Marin népszerűsége a csúcson volt. Hamarosan azonban a magánéletéről szóló információk kezdtek címlapokra kerülni, ami polarizálta a társadalmat. Például a kiszivárgott felvételek, amelyeken finn hírességek egy csoportjával bulizik, ártottak a hírnevének.

Áprilisban Marin Szociáldemokrata Pártja (SPD) végül harmadik lett a választásokon a konzervatív Nemzeti Koalíció és a bevándorlásellenes Finnek Pártja (PS) mögött. Marin kormánya már lemondott, de az új kormány kinevezéséig hivatalban marad.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.