2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Július 25. 14:30, szombat | Csilizközi Piac
Forrás: Info Csallóköz

A Csilizközi Piacnak nincs párja (FOTÓK)

A Csilizközi Piacnak nincs párja (FOTÓK)

Ma újra megnyitotta kapuit a Csilizközi Őstermelői Piac Csiliznyáradon.

A havonta megrendezésre kerülő őstermelői piacot mindig nagy érdeklődés övezi a vásárlók és a termelők részéről egyaránt. Hogy mit lehet kapni a piacon? Mindent, amit helyi őstermelőink saját kezükkel és odaadásukkal készítenek, de vehetünk akár postagalambot, naposcsibét, tyúkot, kakast és nyulat is. Kóstolgathatunk finom mézeket, ehetünk kürtőskalácsot és a jó pecsenye sem hiányozhat.

Az ehavi piacba kicsit belerondított az időjárás, ami az idei nyáron - enyhén szólva is - kiszámíthatatlan. Ottjártunkkor is esett az eső, de ez nem tántorította el az embereket egy kellemes sétától és vásárlástól a kofák portékája közt.

Bevallom, számomra az egész piac legérdekesebb szeglete a kisállatokat bemutató rész volt. Sok-sok gyönyörű galambbal, nyuszikkal, de kiskecskét és bárányokat is láttam. Városi gyerek létemre hosszú perceket voltam képes nézegetni a nyulakat és a lehető legkülönböző fajtájú csbéket, tyúkokat, és a többi állatot. 



Miután kielégítettem gyermeki oldalam, továbbálltam és megnéztem, mi mindent kínálnak a helyi árusok. Hentesáru, olajok, zöldség, gyümölcs, szappan, kézműves termékek, virágok, édességek, finom csípős szószok, lekvárok. Mondhatni, egy nagyobb bevásárlást is el tudunk végezni a piacon és a legminőségibb helyi termékeket kapjuk.

Csak ajánlani tudjuk a Csilizközi Őstermelői Piacot, amit a jövő hónapban is megszerveznek a csiliznyáradi Platán panzió parkjában.

(lev)

Címkék: csilizközi piac

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.